Papa: Koronavirüs aşıları için zenginlere öncelik tanınmasın

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya ve Hindistan’da Covid-19 aşısı geliştirildiği ve bazı ülkelerde klinik testler yapıldığı haberleri gelirken; Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, pandemi sürecinde “eşitsizliklerin zaten arttığının” altını çizerek gelecek aşılar için “zenginlerin öncelikli olmamaları” çağrısında bulundu.

Papa Francis, video konferans aracılığıyla yaptığı konuşmada bütün dünyadaki Katoliklere seslenerek, “Covid-19 aşısının öncelikli olarak en zenginlere verilmesi ne kadar üzücü olur! Bu aşı herkese değil de, bir ulusun önceliği haline gelirse gerçekten üzücü olur” diye konuştu.

Devletlerin kamu paralarıyla büyük şirketlere yardım ettiğini vurgulayan Papa, “Bu yardımlar dışlanmış insanların sosyal hayata dahil edilmesinde değil de, ortak menfaatlere katkıda bulunmayan endüstrileri kurtarmak için kullanılması bir skandal olur” ifadelerini kullandı.

Katolik lider, salgının yoksulların içinde bulunduğu kötü durumu ve dünyada hüküm süren büyük eşitsizliği gün ışığına çıkardığını belirterek, büyük bir virüse benzettiği “sosyal ve fırsat eşitsizliklerinin” de tedavi edilmesi gerektiğini savundu.

Papa: Koronavirüs aşıları için zenginlere öncelik tanınmasın

Yorumlar kapalı.