Pandemide de etkilenmedi: Estetik turizmi Türkiye, dünya liginde 7’inci sırada

Türkiye’de cerrahi ve cerrahi olmayan toplam 754 bin 392 estetik operasyon gerçekleştirildi. Bunun 351 bin 930’unu cerrahi işlem gerektiren operasyonlar, 402 bin 462’sini ise ameliyatsız operasyonlar içerdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir süre yurtdışında yaşadıysanız ve Türk televizyon kanallarını izliyorsanız, en sık gördüğünüz şeyler ‘her şey dâhil’ hastane reklamlarıdır. Öyle ki, insanın hasta olası gelir. Tabii bu işin latifesi. Yurtdışı uçaklarında da belli sezonlarda en çok görülen erkek tipi, kafasında bir tür file ile gezen saç ektiren erkeklerdir. Sadece saç ektirme değil, diş tedavisinden botoksa, meme estetiklerinden liposuctiona ve daha birçok alanda Türkiye estetik turizmi konusunda son 10 yılda dünyanın en önemli ülkeleri arasına girdi.

Bu önemli başarıyı Google verileri de doğruluyor. Estetik cerrahi ile ilgili en sık sorulan soruların ilki “Türkiye’de estetik ameliyat fiyatları ne kadar”. Bir başka soru ise Türkiye’de plastik cerrahinin iyi olup olmadığıyla ilgili. Bu konuyla ilgili önemli referanslar, ülkemizde plastik ve estetik cerrahinin dünyayla yarışacak düzeyde olduğunu ortaya koyuyor. Tabii, herkesin en çok merak ettiği şeylerden biri de Türkiye’de plastik cerrahinin dünyanın diğer ülkeleriyle kıyaslandığında neden daha ucuz olduğu. Bu konuda ise Türkiye’de maliyetlerin ucuzluğu nedeniyle, operasyonların Avrupa’ya kıyasla daha ucuz olduğu ve buna rağmen deneyimli plastik cerrahlardan hizmet alınabileceği belirtiliyor.

Google trendlerinin kanıtladığı bu gerçeği, istatistiki veriler de doğruluyor. 2018 rakamlarına göre 2 milyar Avroluk bir pazar payına sahip olan Türkiye estetik sektörü, geride bıraktığımız yılda da ivmesini sürdürdü. Ama önce dünya verilerine bakalım.

Uluslararası Estetik Plastik Cerrahlar Birliği’nin (ISAPS) verilerine göre 2019’da dünyada 11 milyon 363 bin 569 plastik cerrahi operasyonu, 13 milyon 618 bin 735 adet cerrahi olmayan estetik operasyon yapıldı. ISAPS, 2019’da geçen yıla göre toplam operasyonların yüzde 7,4, cerrahi operasyonların yüzde 7,2 ve ameliyatsız prosedürlerin de yüzde 7,6 arttığını tespit etti.

Türkiye 7’inci sırada

Türkiye dünya estetik turizmi pastasında Amerika, Brezilya, Japonya, Meksika, İtalya ve Almanya’dan sonra yedinci sırada. 2019 verilerine göre Türkiye’de cerrahi ve cerrahi olmayan toplam 754 bin 392 estetik operasyon gerçekleştirildi. Bunun 351 bin 930’unu cerrahi işlem gerektiren operasyonlar, 402 bin 462’sini ise ameliyatsız operasyonlar içerdi.

Türkiye’de 2019’da yapılan plastik cerrahi operasyonlarının 161 bin 298 yüz ve kafa bölgesine, 84 bin 231’i vücudun değişik bölgelerine, 72 bine yakını memelere, 3 bin 496’sı göz kapağına yapıldı. Geri kalanlar ise liposuciton, yağ aşılama gibi işlemler olarak tespit edildi. Cerrahi gerektirmeden yapılan en yaygın uygulama ise botoks oldu, botoks rakamı 2019’da 200 bine yaklaşarak, 199 bin 506’yı buldu. Botoksu cilt bakımı, tüy alma, lazer uygulamaları takip etti.

Bu istatistikleri yükseltenlerin önemli bir kısmı, hatta büyük çoğunluğu Türkiye’ye sağlık turizmi için gelenler. Avrupa’nın değişik ülkeleri ile Ortadoğu ve Rusya’dan gelen binlerce kişi, kendisini deneyimli Türk hekimlerine emanet ediyor. Bu emanet edilme sürecinde ise sayıları binleri bulan sağlık turizmi şirketleri önemli rol alıyor.

Kaynak: Independent Türkçe

Pandemide de etkilenmedi: Estetik turizmi Türkiye, dünya liginde 7’inci sırada

Yorumlar kapalı.