Pandemi, hayvan barınakları için tehdit oluşturmaya başladı

Tayland’da 600'den fazla köpeğe yuvan olan bir barınak, yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle terk edilen hayvan sayısının yükseldiğini ve bağışların önemli ölçüde azaldığını açıkladı. Yetkililer, durum nedeniyle hayvanların geleceğinin tehlikeye girdiğini söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoğunlukla kaza kurbanı olan 27 engelli köpek, Tayland’ın başkenti Bangkok’un güneyindeki bir barınağında yaşıyor.  Her gün bu köpekler, engelli arka ayaklarını destekleyen tekerleklere bağlı olarak kayalık bir yolda koşturuyor ve günlük egzersizlerini yapıyor.

He Man That Rescues Dogs (Köpekleri Kurtaran Adam) adlı hayvan barınağı, 2002 yılında Chonburi’ye taşınan bir İsveçli olan Christopher Chidichimo tarafından kuruldu.

Chidichimo, “Köpeklerin neredeyse engelli olduklarından hiç haberleri yok gibi. Onları ilk kez tekerlekli sandalyeye koyduğunuzda, hiçbir şey olammaış gibi koşmaya ve yürümeye devam ediyorlar” dedi.

BAĞIŞLAR YÜZDE 40 ORANINDA DÜŞTÜ, ZİYARETÇİ SAYISI AZALDI

Ancak Chicdichimo, Covid-19 salgınının bağışlarda yüzde 40’lık bir düşüşe yol açması ve yabancı ziyaretçi sayısını azaltmasının ardından barınağın geleceğinden şüpheli olduğunu söyledi.

“Bağışlar, gönüllüler ve ziyaretçilerin hepsi aynı derecede önemli. Çünkü gelip mesajımızı yayıyorlar” dedi.

Pandemi, hayvan barınakları için tehdit oluşturmaya başladı

HER GÜN 9 BİN LİRAYI AŞKIN PARA HARCANIYOR

Bununla birlikte barınağın  600’den fazla köpeğe bakmak ve sokaklarda yaşayan 350’den fazla köpeği beslemek için her gün bin 300 dolardan (yaklaşık 9 bin 200 Türk lirası)  fazla para harcadığı ifade edildi. Gönüllülerin, ayrıca fizyoterapi seansları da dahil olmak üzere felçli ve engelli köpeklerle ilgilendiği, ancak bağışların düşmesi nedeniyle sokak köpeklerinin kısırlaştırma çalışmalarının askıya alındığı bildirildi.

Öte yandan,  ülkedeki hayvan aktivistleri 2017’de  800 binden fazla olan başıboş kedi ve köpek nüfusunun  2027’ye kadar 2 milyona ulaşacağını tahmin ediyor.

TEKERLEKLERE BAĞLANMAK İÇİN CAN ATIYORLAR

Şimdilik, Chonburi’deki engelli köpekler günlük gezintilerinin tadını çıkarıyorlar. Köpek bakıcısı Phanuphong Borphuak, “Onları tekerleklere bağlamamız için can atıyorlar. Çok hızlı koşuyorlar ve bazen onlara yetişemiyoruz” dedi.

Pandemi, hayvan barınakları için tehdit oluşturmaya başladı

Yorumlar kapalı.