Öztrak: Millet aybaşını göremez olmuş, ayı’ı nasıl görecek

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Uzaya kaç araç için geçiş garantisi verilecek, ‘Garantiler Dolar mı, Avro mu, Bitcoin mi olacak’, ‘Beşli Çete ne kadar götürecek"

Faik Öztrak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Damat gitti ama öyle görülüyor ki fikirleri hala iktidarda. Kayınpeder şimdi Ay’a asfalt döşemeye karar verdi. Yapılacak yol kaç şeritli olur bilemem ama milletimiz şimdiden telaşlandı.  ‘Uzaya kaç araç için geçiş garantisi verilecek,’, ‘Garantiler Dolar mı, Avro mu, Bitcoin mi olacak’, ‘Beşli Çete ne kadar götürecek’ diye soruyor. Bir de slogan bulmuşlar. ‘Gökyüzüne bak, Ay’ı gör.’ Millet aybaşını göremez hale gelmiş. Ay’ı nasıl görecek” diye sordu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Damat gitti ama öyle görülüyor ki fikirleri hala iktidarda. Kayınpeder şimdi Ay’a asfalt döşemeye karar verdi. Yapılacak yol kaç şeritli olur bilemem ama milletimiz şimdiden telaşlandı.  ‘Uzaya kaç araç için geçiş garantisi verilecek,’, ‘Garantiler Dolar mı, Avro mu, Bitcoin mi olacak’, ‘Beşli Çete ne kadar götürecek’ diye soruyor. Bir de slogan bulmuşlar. ‘Gökyüzüne bak, Ay’ı gör.’ Millet aybaşını göremez hale gelmiş. Ay’ı nasıl görecek” diye sordu.

Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

GÖRÜLMEMİŞ BİR TSUNAMİ, BUHRAN: Bu hafta, 2020’nin son üç ayına ait işsizlik verileri açıklandı. İş güç sahibi 1 milyon 103 bin yurttaşımız, son bir yılda işini kaybetmiş. TÜİK’e bakarsak, geçtiğimiz kasım ayında işsizlik oranı da işsiz sayısı da düşmüş. İş bulmaktan umudunu kesip, iş aramayanları işsiz saymayınca işsizlik diye bir sorun da kalmamış. Kasımda işsiz yurttaşlarımızın sayısı 4 milyon. İş aramayıp çalışmaya hazır olan yurttaşlarımızın sayısı ise 4 milyon 832 bin. İş bulma ümidini kaybeden yurttaşlarımızın sayısı, işsiz sayısından fazla. İş bulma ümidini kaybedenlerin sayısı, son bir yılda, 2 milyon 606 bin kişi artmış. Böyle bir artış, daha önce yok! Millet iş bulmaktan umudu kesmiş. Eğreti istihdam ve umudunu kaybedenlerle, gerçek işsizlerimizin sayısı toplam 11 milyon 195 bine sıçramış.  Bu görülmemiş bir tsunami… Görülmemiş bir buhran… Böyle bir işsizlik tablosuyla daha önce hiç karşılaşmadık.

TANK NEREDE TANK YOK, PARA NEREDE PARA YOK: 2011 seçimlerine giderken, ‘yerli uçağımız göklerde’ dediler. Göremedik. 2015 seçimlerine giderken, ‘yerli yolcu uçağımızı yapıyoruz’ dediler.  Bütün şehirleri pankartlarla, afişlerle doldurdular. Bulamadık. Yıl oldu 2021… Yerli yolcu uçağı Hâlâ ortada yok. 2011’de yüzde 100 yerli otomobil üretecek bir babayiğit aradılar, ama o babayiğit çıkmadı. Babayiğit çıkmayınca, 2015’te Cadillac’a üretilen prototipler için İsveçli SAAB firmasına 40 milyon avro ödediler. Çakma prototipleri ‘yerli araç’ diye millete yutturmaya kalktılar. Yerli araba, ‘2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak, 2021’de de seri üretime geçeceğiz’ dediler. 2019 gelip, geçti. Cenevre Fuarı’nda görücüye çıkan araba oldu mu? Olmadı. 2021’deyiz. Yüzde yüz yerli arabanın seri üretimi başladı mı? Başlamadı. Bu iş suya düşünce, bu defa, 2018’de Hong Kong’da görücüye çıkmış bir arabayı aldılar. Önüne kocaman harflerle TOGG yazdılar. Şimdi de tasarımı İtalya’dan, motoru Almanya’dan, şasisi İngiltere’den, bataryası Çin’den toplanacak, bu sözde yerli ve milli arabayı, bekliyoruz. Siyasi sermayeniz yalan olursa, gökyüzünde hayali yerli yolcu uçağı, yollarımızda hayali yerli araba olur da sınırlarımız da bekleyecek hayali yerli tank olmaz mı? Elbette olur… Bu ülkenin en stratejik askeri tesislerinden birini, ‘yerli tank yapacağız’ diyerek, tek kuruş almadan, allem ettiler, kallem ettiler, Katar ordusuna peşkeş çektiler. Savunma Sanayi Başkanı, attığı bu tweet ile ne dedi? ‘Altay Seri Üretim Projesi imzalandı. 18 ay sonra ilk tank, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek.’ ‘Teslim edilebilir’ demiyor. ‘Teslim edilecek’ diyor. Tweetin atıldığı tarih 9 Kasım 2018. 18 aylık süre, 9 Mayıs 2020’de doldu.  Bugün tarih ne?  12 Şubat 2021. Tank nerede? Tank yok. Para nerede? Para yok. Yatırım yapılacak dendi, o da yok. Yani tam bir ‘Organize İşler’ durumu…

PARA YOK, DAMAT YOK: Para nerede? Para yok. Damat nerede? Damat yok. Milletin 128 milyar dolarının hesabını veren de yok. Tüyü bitmedik yetimin hakkından ödenen, rekor tefeci faizlerinin hesabını veren yok. Şimdi damadın OECD Temsilciliği’ne atanan bir yakını, damadın abisinin yönettiği havuz gazetesinden, ‘rezervler buhar olmadı, yer değiştirdi’ diyor, biz tam da bunu diyoruz. Bu dövizler, TCMB kasasından çıkıp, Kimin kasasına, kaç liradan girdi? Bu yer değiştirme operasyonunu kayıtsız-kuyutsuz, ihale açmadan nasıl yaptılar? Bunu yapanlara en azından zimmet çıkar. Buradan savcılara ihbarda bulunuyorum. Bu yazı bir itiraftır. İlgililer hakkında derhal işlem başlatın. Yetim hakkının hesabını sorun.

MİLLET BIRAKIN AY’I, AYBAŞINI GÖREMİYOR: Damat gitti, ama öyle görülüyor ki fikirleri hala iktidarda. Damat: ‘Cumhurbaşkanımız, Ay’a kadar dört şeritli yol yapacağız dese, vallahi inanırız diyen seçmenlerimiz var’ dedi mi? Dedi. Damat der de kayınpederi yapmaz mı? Yapar. Kayınpeder şimdi Ay’a asfalt döşemeye karar verdi. Yapılacak yol kaç şeritli olur bilemem. Hayırlara vesile olsun. Ama milletimiz şimdiden telaşlandı. ‘Uzaya kaç araç için geçiş garantisi verilecek?’ ‘Garantiler Dolar mı, Avro mu, Bitcoin mi olacak?’ ‘Beşli Çete ne kadar götürecek’ diye soruyor. Korkarım millet bu soruların cevabını beklerken, Erdoğan’ın şahsım rejimi 21/b’den ihale yapıp, istihkakları ödemeye başlamış bile olabilir. Erdoğan’ın verdiği bilgilere göre, Ay’la ilk temas 2023’te olacakmış. Biraz da sert olacakmış. Bir de slogan bulmuşlar. ‘Gökyüzüne bak, Ay’ı gör.’ Millet aybaşını göremez hale gelmiş. Ay’ı nasıl görecek? Açıkça ifade ediyorum, Bunlar milletten öyle kopmuşlar ki, ‘gökyüzüne bak, Ay’ı gör’ diyerek, milyonlarla alay ediyorlar. Boğaziçi Üniversitesi’ne, kayyum atamasını protesto eden öğrencilere, ters kelepçe takıp yere baktırmaya çalışan iktidar, vatandaşa; yaptıklarımı görme ‘Ay’ı gör’ diyor. Ama millet; beceriksizlerin çıkardığı ekonomik krizde, bırakın Ay’ı, aybaşını görmeye uğraşıyor.

MAKLUBELERİ BERABER YİYEN SİZSİNİZ: Arkadaşımız Enis Berberoğlu aramıza, TBMM’ye geri döndü. Bunun için Anayasa Mahkemesi iki defa karar aldı.  İlgililere sorumluluğunu hatırlattı. Anayasa Mahkemesi kararı, vesayet girişiminin kabalığını ve bu girişimin vahametini ortaya koyması bakımından, dikkat çekicidir, tarihidir. Dün, bu vesayet girişiminin Meclis’teki işbirlikçileri, ‘MİT TIR’ları ihanettir’ diyerek, akim kalan Meclis iradesine darbe girişimine, kılıf uydurmaya çalışıyorlardı. Arkadaş, bu MİT TIR’larını yakalayan, durduran, sizin atadığınız savcı, sizin atadığınız kolluk kuvvetleri değil mi? Milletin vekiline neden yükleniyorsunuz? Neden vekilimizi suçunuza ortak etmeye çalışıyorsunuz? Zamanında yenen maklubeler varsa, onu beraberce yiyen sizsiniz. Biz değiliz. Vatana ihanet ‘millet beni affetsin’ diyerek geçiştirilemez. Bu arada İstanbul 14. Ağır Ceza Hâkimine de bir soru: Nedir bu telaş ve hiddettiniz?  Beyefendinin bundan sonra, adil karar verme melekesinin kalıp kalmadığının tespitini, HSK’dan bekliyoruz.

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki bazı alanların kiralanması hakkında gelen soruya Öztrak, “Mevcut yönetimin en iyi bildiği şey, rant yaratmak. Sıra yeniden Atatürk’ün millete miras bıraktığı arazilere geldi. Atatürk Orman Çiftliği’ne karşı girişilen bu hareket, Atatürk mirasına hakarettir” yanıtı verdi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “yeni kuruluş anayasası” nitelendirmesi için Öztrak, “Bunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili O zaman soruyoruz; neyi kuruyorsunuz, neyi yıkıyorsunuz? Bu ülkenin kurucu ruhu belli. Yeniden kuruluş diyerek bunların üzerine çizik mi atacaksınız? Daha önce yaptıkları anayasa değişikliklerinin nelere, kimlere hizmet ettiğini görüyoruz. Benim tavsiyem mevcut anayasaya uymalarıdır. Ambalaj yapmaktan vazgeçin. Gündemi değiştirmeyin. Millet aç, işsiz” dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç’ın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini hedef alan açıklamaları için Öztrak, “Bu zat önce bu tehditleri savurdu, zoru görünce hemen sözlerinden ricat etti” dedi.

“BENİ Mİ ELEŞTİRMİŞ?”

Muharrem İnce’nin kendisine yönelik eleştirileri konusundaki soruya Öztrak, “Öyle mi ben izlemedim beni mi eleştirmiş? Hayırdır inşallah? Bu boş polemikleri hiç doğru bulmuyorum” karşılığını verdi.

AK Parti’nin Siyasi Partiler Yasası’ndaki çalışması hakkında Öztrak, “Seçim barajının kaldırılmasını talep ediyoruz. Milletin vekillerini milletin belirlemesini, kadınların temsilinin güvenceye alınmasını, siyasetin kirlilikten arındırılmasını istiyoruz. Metinleri koysunlar, değerlendirmeleri yaparız” dedi.

Öztrak: Millet aybaşını göremez olmuş, ayı’ı nasıl görecek

Yorumlar kapalı.