Özgür Özel: ‘Trakya’daki toprakların yüzde 80’i ipotek altında’

özgür özel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Konferansına katıldı. Konferansta konuşan Özel, hükümetin tarım politikalarına tepki gösterdi.

Özel yaptığı konuşmada “Milli savunma kadar kritik olan tarım sektörü daha fazla desteklenmeli ve çiftçinin borç sorunları çözüme kavuşturulmalıdır. Bir beka sorunu arayanlar, Türkiye’deki çiftçinin tarlalarının ipotek sorununu, çiftçinin zirai kredileri ödeme güçlüklerini ve bu güçlüğe düştüğünde tarlasının el değiştirdiğini ve satıldığını, birçok yabancı sermayeli bankanın eline geçtiğini görmek lazım.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN TRAKYA’DAKİ TOPRAKLARININ YÜZDE 80’İ İPOTEK ALTINDA”

Özel, ayrıca toprakların yabancı bankalara ipotek edilmesine tepki göstererek “Mudanya’da attırdığımız imza ile Trakya’yı bir kurşun atmadan düşman işgalinden kurtardık. Şimdi bir imza ile Türkiye’nin Trakya’daki topraklarının yüzde 80’i ipotek altında. Yani o ülkelere büyük bir mücadele ile Anadolu’dan süpürdüğümüz ve o savaştan çıktığımız gücümüzle Mudanya’da imzayı attırıp bir kurşun atmadan geri alacak kadar caydırıcı olduğumuz Trakya’da birer imza toprakların yüzde 80’i yabancı ya da yerli bankaların ipoteğine geçmiş durumda. İpotek edilmiş durumda.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version