1. Haberler
  2. Politika
  3. Özgür Özel: ‘Erdoğan’ın sığınmacı yaratan politikalarına karşıyız’

Özgür Özel: ‘Erdoğan’ın sığınmacı yaratan politikalarına karşıyız’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kırıkkale'de, hükümetin Suriyeli sığınmacılara yönelik tanıdığı ayrıcalıklı politikalara tepki gösterdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kırıkkale’de yaptığı konuşmada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Suriyeli sığınmacıların çalışma izinlerine ilişkin yaptığı yönetmelik değişikliğine tepki gösterdi.

Özel, Türkiye’deki en önemli sorunlardan birinin sığınmacı sorunu olduğunu belirterek “Sığınmacılar, Türkiye’de kötü dış politikanın ürünü olarak, Türkiye’nin yoksulunun yerine bakmak zorunda olduğumuz, işsizimiz yerine işe giren ve memleketinden buraya geldiği için küçücük çocuklara, gariban insanlara düşmanlık yapmıyoruz ama artık bıçak da kemiğe dayandı. Biz sığınmacıya düşman değiliz. Ama sığınmacı yaratan politikalara düşmanız. Atatürk’ün sözünü tutmayan, komşuda iç savaş kışkırtıcılığı yapan, komşunun toprak bütünlüğüne saygı duymayan, komşudaki devlet dışı unsurları muhatap alan, getiren, giydiren, yediren, eğiten, donatan, savaşmaya yollayan, orada huzuru kaçıran Erdoğan anlayışına ve onun yarattığı sığınmacı sorununa sonuna kadar karşıyız” dedi.

“ERDOĞAN, SURİYELİLERİN TÜRKİYE’DE KALMA SÜRESİNİ 3 YILA ÇIKARDI”

Özel ayrıca “Esad genel af kararı çıkardı. Esad genel af kararı çıkarmışken, maalesef Erdoğan sığınmacıların Türkiye’de kalma süresini, üç aylık süreyi altı aya, belli şartlarla üç yıla çıkardı. Yani geçtiğimiz günlerde yayınlanan belge ile geçici sığınmacı statüsündeki kişileri üç yıl süreyle, bizim yoksulumuz yerine bakmaya devam etmek zorunda olacağımız, bizim işsizimiz yerine işe girecek hali üç yıla çıkardı. Buradan Erdoğan’a sesleniyorum, artık Esad da af çıkarmışken, bu çıkardığın kararnameleri, yönetmelikleri geri çekmelisin. Artık Suriyelilerin memleketine gitmesi ve bu ülkenin kaynaklarını tüketmemesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: ‘Erdoğan’ın sığınmacı yaratan politikalarına karşıyız’
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.