Özgür Özel: 5 bin 258 ambulans kaskoları olmadan 2 ay çalıştırıldı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sağlık Bakanlığı’na ait Türkiye genelinde 5 bin 258 ambulansın gecikmeler nedeniyle kasko sigortaları olmaksızın 2 ay hizmet vermesini TBMM gündemine taşıdı. Özel, “Bu yaşananlar iktidar partisinin ve Sağlık Bakanlığı’nın iş yapış biçimindeki beceriksizliğin göstergesidir” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Grup Başkanvekili, Manisa milletvekili Özgür Özel, Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı’na ait 5 bin 258 ambulansın kasko sigortalarının yaptırılmasında yaşanan gecikmeler nedeniyle ocak ve şubat aylarında ambulansların kaskosuz olarak hizmet vermesini Meclis gündemine taşıdı.

“AMAN DİKKATLİ OLUN, ARAÇLAR KASKOSUZ”

Özel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde şunlara dikkat çekti:

“Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı’na ait 5 bin 258 ambulansın kasko sigortalarının yaptırılmasına ilişkin hizmet alımı için Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce 27 Ekim 2021 tarihinde çıkılan ihaleyi Mini Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş. kazanmıştır. İlgili firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine, sözleşmenin 4735 sayılı Kamu İhaleleri Sözleşme Kanunu’nun 20’nci maddesinin (a) bendi gereği 14 Ocak 2022 günü feshedildiği belirtilmektedir. Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce yeni ihale sürecine başlanmış olsa da ocak ve şubat aylarında ambulanslar kaskosuz olarak görev yapmak durumundadır. İl sağlık müdürlükleri aracılığıyla şoförlere, ‘aman dikkatli olun, araçlar kaskosuz’ uyarısında bulunulduğu ileri sürülmektedir. Bu nedenle herhangi bir kaza ve ölüm sonrası masraflar, tedavi giderleri ile sürücü ve hasta tazminatlarının devletin cebinden çıkacağı belirtilmektedir.”

“İKTİDAR PARTİSİNİN VE SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN BECERİKSİZLİĞİN GÖSTERGESİ”

Özel, “Bu yaşananlar iktidar partisinin ve Sağlık Bakanlığı’nın iş yapış biçimindeki beceriksizliğin göstergesidir. Cumhur İttifakı’nın ülkeyi yönetememe hali, tüm bakanlıklara, devletin tüm kurumlarına sirayet etmiştir. Ambulansların kaskosuz hizmet veriyor olması başlı başına büyük bir skandaldır” dedi.

Özel, Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti:

“Ambulansların kasko sigortalarının yaptırılması ihalesini kazanan Mini Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş., hangi yükümlülükleri yerine getiremediği için sözleşme iptal olmuştur? Sözleşmenin feshedilmesinin ardından yeni ihale sürecinin yavaş ilerlemesinin sebebi nedir? Kasko sigortalarının yaptırılmadığı bu dönemde ilgili personelin uyarıldığı doğru mudur? Bu süre içinde Türkiye genelinde kazaya karışan ambulans sayısı nedir? Bu kazalarda ölüm ve yaralanma yaşanmış mıdır? Bu kazalarla ortaya çıkan maddi hasar nedir?”

 

Özgür Özel: 5 bin 258 ambulans kaskoları olmadan 2 ay çalıştırıldı

Yorumlar kapalı.