Özel’den Soylu’ya ‘anket’ yanıtı: “Sen bırak 15’i, 10’u bul yüzüne sür”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "CHP ile aramızdaki puan farkı 15,5” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Süleyman Bey'in açıkladığı anketi kendisinden başka gören yok. Varsa açıklasın, hep beraber görelim. Sen 15'i bırak, 10'u bul yüzüne sür” diye yanıt verdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “CHP ile aramızdaki puan farkı 15,5” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Süleyman Bey’in açıkladığı anketi kendisinden başka gören yok. Varsa açıklasın, hep beraber görelim. Sen 15’i bırak, 10’u bul yüzüne sür” diye yanıt verdi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ile Muş’u ziyaret etti. Özel, Muş İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Özel, Muş’ta çiftçinin, esnafın ve vatandaşın yaşadığı sorunlara değindi ve Bakan Soylu’nun “CHP ile aramızdaki puan farkı 15,5” sözlerine yanıt verdi. Özel, “Süleyman Bey’in açıkladığı anketi kendisinden başka gören yok. Varsa açıklasın, hep beraber görelim. Ama bizim AK Parti’nin 30’un, 25’in altına indiği, CHP ile arasındaki farkın birkaç puana indiğini gösteren dünya kadar anket var. Süleyman Bey’in özelliği şudur; yalanı küsuratla atınca inananı çok olur sanıyor. Yüzde 15,5 demiş. Sen 15’i bırak, 10’u bul yüzüne sür de… Böyle bir şey yok” dedi. Özel, şöyle konuştu:

“Fark birkaç puana kadar inmişken, Millet İttifakı’nın oyları Cumhur İttifakı’nı geçmişken, birinci parti olma yolunda AKP ile CHP arasında birkaç puana kadar fark açılmışken, Süleyman Bey yalanı küsuratla atınca inanan çok olacak sanıyor. Vallahi Süleyman Bey; siz, ‘İstanbul’da farkı açıyoruz’ demiştiniz. Seçim akşamı saat 7’de, uğurlamak için Binali Bey’in kapısını açıyordunuz. İstanbullu da anahtarı Ekrem İmamoğlu’na verdi. Şimdi eğer bu kadar yoksulluk, fakirlik, işsizlik, eşitsizlik, zulüm, durumundan şikayet eden, gördüğü zulümden şikayet eden bu kadar insan varken sen hala ‘farkı açıyoruz’ diyorsan, sen en son Recep Tayyip Erdoğan’ın kapısını açar, yolcu edersin, bunu sana söyleyeyim.”

Özel’in konuşmasında dikkat çeken diğer noktalar şöyle:

BUGÜN EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR, EMEKLİLİKTE MHP’YE TAKILMIŞTIR

“MHP’yi takip eden gazetecilere demişler ki ‘CHP yıllardır asgari ücretten vergi kaldırılsın diyor ya. Biz de istiyoruz’. Bu lafın takipçisi olduk. MHP Sözcüsü İsmail Faruk Aksu´yu dikkatle takip ettik. Diyor ki ‘MHP asgari ücretten verginin kaldırılmasını istiyor’. O zaman biz de diyoruz ki ‘hiç beklemeye gerek yok’. Bir gün, bir dakika bile beklemeye gerek yok. Çünkü burada büyük bir fırsat ortaya çıkmış durumda. Asgari ücretten vergi kaldırılsın diyen 296 milletvekili var. Asgari ücretten vergi kaldırılmasın diyen 287 tane AK Partili var. Eğer gerçekten sözünüzün eriyseniz Sayın İsmail Faruk Aksu, kanun teklifini siz verin. 2 gün içerisinde komisyona gelip geçer, bir günde de Meclis’ten geçiririz. Bakın Muş’ta 3 milletvekiliyiz, buradan söz veriyoruz; 6 tane el kaldıracağız. Siz, ‘asgari ücretten vergi kalksın’ deyin; her birimiz de ayakta 2 elimizi kaldıracağız. Bakalım MHP böyle mi yapacak, yoksa emeklilikte yaşa takılanlarda olduğu gibi sözü olduğu halde, yemini olduğu halde, verilmiş kanun teklifinde imzaları olduğu halde önerge geldiğinde AKP ile birlikte oy mu verecekler? Bugün emeklilikte yaşa takılanlar, emeklilikte MHP’ye takılmıştır.

SOYLU ZOR ZAMANLARDA ORTAYA ATLAR VE ÇOK ÖZGÜVENLİ YALANLAR SÖYLER

Muş’a Süleyman Soylu geldi geçen günlerde. Ova’nın keyfinin yerinde olduğundan bahsediyor. Muş’ta bunları söyledikten sonra çıksın Muş sokaklarında dolaşsın bakalım. Muş esnafında bu sözlere infial var. Muş’ta kime sorsan, bu sektörlerin bitmişliğinden, yoksulluktan bahsediyorlar. Süleyman Soylu’nun şöyle bir özelliği var; en zor zamanlarda ortaya atlar ve çok özgüvenli yalanlar söyler. Bunun doğru olduğuna kendini inandırıp milleti de inandırmaya çalışır.

MUŞ’U SÜRÜNDÜRENLERİN YANDAŞLARI GÜLDÜRDÜKLERİNİ BİR KEZ DAHA GÖRDÜK

 Muş, devletin sadece bir gün aklına gelen, geri kalan günlerde unuttuğu bir kent maalesef. 26 Ağustos’ta siyasetçilerin hep birlikte hatırladıkları şehir. Türkiye’nin en büyük üçüncü ovası Muş Ovası’nın sulama sorunu çözülemediği için Muş’ta derin bir işsizlik var. Son yaşadığımız, Muş’u etkileyen kritik olaylardan biri de şeker fabrikasının özelleştirilmesiydi. Bu kadar çok işsizliğin odluğu bir kentte şeker fabrikasındaki istihdamın yarı yarıya düştüğünün altını çizelim. Pancar üreticisi açısından daha iyi olacak demişlerdi. Pancar fiyatlarında bir artış yok, aynı paraya pancar alıyorlar, ama çiftçiye sattıkları küspede yüzde 300’lük bir artış var. Muş’a söz verilen eğitim ve araştırma hastanesi ile ilgili en ufak bir gelişme yok. Temelinin atıldığını bile görmedik. Muş’un hastaları civar illerdeki büyük hastanelere gitmek zorunda kalıyorlar. Muş’un önemli geçim kaynaklarından birisi hayvancılıktı. Ne süt üretimi ile ilgili ne de besicilikle ilgili faaliyet gösterenlerin yüzü gülmüyor. Bugün sütün kilosu 2,80 kuruş, ama süt üretimi için yem aldığınızda en ucuzu 190 lira. Ancak 6 liraya süt satarsanız 1 buçuk kilo yem alabilirsiniz. Bu şartlarda kimse süt üreticiliğinden para kazanamamaktadır. Devletin yem fiyatlarına bir süspansiyon uygulaması gerekiyor. Ne söyleseniz kaynak yok. Ama siyaset öncelik belirleme işi. Recep Tayyip Erdoğan, prometerlardan konuşurken ‘ekonomimiz şahlandı’ diyor. Baktığınızda Cengiz Holding şahlandı ama Muş sürünmekte. Limak Holding şahlandı, Rönesans şahlandı. Muş’u süründürenlerin yandaşları güldürdüklerini bir kez daha gördük.”

Özel’den Soylu’ya ‘anket’ yanıtı: “Sen bırak 15’i, 10’u bul yüzüne sür”

Yorumlar kapalı.