ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı

Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile görevden alındı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) bazı soruların Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavında yer aldığının ortaya çıkmasıyla Devlet Denetleme Kurulu’na inceleme talimatı vermişti.

HALİS AYGÜN KİMDİR?

Halis Aygün 1968 yılında Giresun’da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü mezunudur. 1992 yılında yüksek lisansını, 1997 yılında ise İngiltere’de London City University’de doktorasını yaptı.

Profesör unvanını 2006 yılında aldı. ÖSYM Başkanı seçilmeden önce son olarak Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Dekan olarak görev yapıyordu. Kocaeli Üniversitesinde 7 yıl dekanlık, 10 yıl matematik bölümü başkanlığı görevlerinde bulunan Aygün, 9 yıldır da ÖSYM’nin Kocaeli ve Marmara Bölge Koordinatörlüğünü yürütüyordu.

Aygün’ün uluslararası hakemli dergilerde matematik alanında 51 makalesi, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunduğu 55 bildirisi var.

Aygün ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kalite Kurulunda üniversitelerin kurumsal değerlendirmesinde takım başkanlığı ve değerlendirici olarak da görevde bulundu.

Ölçme, Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına 2018 yılında atanmıştı.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı

Yorumlar kapalı.