Oscar’lı film Parazit’in yıldızı kansere yakalandı

2021 yılında Oscar tarihine geçen Parazit (Parasite) filminin başrol oyuncularından Park So-dam, kanser teşhisi konmasının ardından ameliyat oldu. Güney Koreli oyuncu, hastalığını öğrendikten sonra yeni film tanıtımını da durdurdu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oscar’lı film Parazit’in (Parasite) başrol oyuncularından Park So-dam, kanserle mücadele ediyor. 30 yaşındaki Güney Koreli oyuncunun tiroit kanseri teşhisi sonrası ameliyat olduğu öğrenildi.

NTV’de yer alan habere göre; Parazit filminde Kim Ki-jung karakterine hayat veren Park So-dam’in check-up sonucu kansere yakalandığını öğrendiği ve ardından tedavi olmaya başladığı belirtildi.

Amerikan Kanser Topluluğu’na göre, kadınlarda üç kat daha fazla görülen tiroit kanseri, büyük oranda tedavi edilebiliyor.

‘TEDAVİSİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

Hastalık teşhisi konmadan önce yeni filmi Special Delivery’nin tanıtım çalışmaları için hazırlanan Park’ın planlarının değişmek zorunda kaldığı, kansere yakalanmasının oyuncuya hayal kırıklığı yaşattığı aktarıldı. Sanatçının menajerlik ajansından yapılan açıklamada, “Park So Dam tedavisine odaklanacak ve sağlığına kavuşacak. Tedavisi elimizden geleni yapacağız” denildi.

Açıklamada ayrıca Park’ın zor zamanlarında yeni filmindeki rol arkadaşlarına desteklerinden ötürü teşekkür edildi.

Park So-dam’in rol aldığı, 2020 Oscar Ödülleri’nde En İyi Film seçilerek, Oscar tarihinde ilk kez İngilizce olmayan bir yapım olarak bu ödülü kazanan film olan Parazit (Parasite), daha önce de dünya çapında pek çok ödül kazanmıştı. Altın Küre ve SAG Ödülleri’ne de damga vuran Güney Kore yapımı film, pek çok eleştirmen tarafından sadece 2019’un değil 2010’ların da en iyi filmleri arasında gösterilmişti.

 

Oscar’lı film Parazit’in yıldızı kansere yakalandı

Yorumlar kapalı.