Orhan Gencebay da kadın sanatçıların sahne kostümü ile ilgili yorumda bulundu: Bu edeple ilgili

Türk müziğinin efsane ismi Orhan Gencebay, önceki akşam ailesi ile birlikte Etiler'de yemek yerken görüntülendi. Son dönemin tartışma konularından birisi olan sahne kıyafetleri hakkında konuşan Gencebay, "Tabii ki biz mayoyla çıkmıyoruz, biraz daha günlük kıyafetlerle çıkabiliyoruz. Bunların hepsinin düşünerek gereğinin olması lazım diyorum, bu edeple ilgili, akılla ilgili, eserin yapısıyla ilgili, her şeyden önce insana yakışan olması lazım" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etiler’de bir mekanda eşi Sevim Emre, oğlu Gökhan Gencebay ve gelini Seda Özmen ile yemek sonrası sohbet eden Gencebay muhabirleri kırmayarak soruları yanıtladı.

Müzik sektörü hakkında konuşan Gencebay şunları söyledi; “Yerli ve milli müzik sektörümüzde üretim durmuştur, durmuştur derken olağanüstü bir zarardır. Bunun hemen düzelmesi lazım, bunun nedeni üreten sanatçıların maddi ve manevi hakları gereği gibi alınamamaktadır. Ülkemizde müzik sanatı haklarıyla ilgili, bazı konular kesinlikle ele alınmalı.”

“Bunu düzeltmeden üretim olmaz, üretim olmadan genel olarak hiçbir şey olmaz. Devletimiz bu duruma el atarsa gereğini yapacaktır, devletimizden para beklemiyoruz. Sadece haklarımızı almamız konusunda bize gerekeni yapma imkanı verecektir.”
Son dönemin tartışma konularından birisi olan sahne kıyafetleri hakkında konuşan Gencebay, “Bunu öncelikle ortaya söylemek istiyorum, her şeyin bir dengesi vardır, onu bulmak ve uygulamak lazım. Biz eskiden televizyonlara çıkarken smokinle çıkardık, şimdi zaman değişti. Tabii ki biz mayoyla çıkmıyoruz, biraz daha günlük kıyafetlerle çıkabiliyoruz. Bunların hepsinin düşünerek gereğinin olması lazım diyorum, bu edeple ilgili, akılla ilgili, eserin yapısıyla ilgili, her şeyden önce insana yakışan olması lazım” dedi.
Bu konuların önce ne olduğunun anlaşılması gerektiğini belirten usta sanatçı şöyle devam etti, “Her şeyden önce sanat nedir, sanat siyaset yapmaz. Sanat kültürlerin zirvesidir, önce sanatı anlamak lazım. Sanat siyasetten üstündür, bunun anlamı üst-alt kavramı değildir.”
“Bu kesinlikle yanlış anlaşılmasın, sanat siyaset yapmayacağı için, ilahi adaletin, kainatın güzelliğini anlatan kavramlardan oluşan bir oluşumdur. Sevgi, saygı, paylaşmak, estetik, güzelli ne varsa anlatır. Çirkinlikleri anlatsa da bunu önermez.” Muhabirlerin sorularını yanıtladıktan sonra ailesi ile poz veren Orhan Gencebay, evinin yolunu tuttu.

Orhan Gencebay da kadın sanatçıların sahne kostümü ile ilgili yorumda bulundu: Bu edeple ilgili

Yorumlar kapalı.