Onlarca Amerikan güreşçisi beyin hasarı şikayetiyle WWE’ye dava açtı

Bir grup eski güreşçi WWE'nin kendilerini defalarca gerçekleşen kafa yaralanmalarından koruyamadığını iddia etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çarşamba günü 1980’ler ve ’90’larda sporun aktif bir parçası olan bir grup güreşçi, World Wrestling Entertainment’ın (WWE) kendilerini tekrarlayan kafa yaralanmalarından koruyamadığını iddia ederek davalarını ABD Yüksek Mahkemesi’ne taşıdı.

Dava, alt mahkemenin davaları geçen yıl Eylül ayında anlamsız olduklarını veya zaman aşımı süresi dolduktan sonra açıldıklarını söyleyerek reddetmesine karşı yapılan itiraz sonucunda açıldı.

Associated Press’in bildirdiğine göre Jimmy “Superfly” Snuka, Joseph “Road Warrior Animal” Laurinaitis, Paul “Mr Wonderful” Orndorff, Chris “King Kong Bundy” Pallies ve Harry Masayoshi Fujiwara da dahil olmak üzere yaklaşık 50 eski profesyonel güreşçi WWE’nin kafa yaralanmalarına dair riskleri bildiğini ama güreşçileri korumak için gereğini yapmadığını iddia ederek konuyu mahkemeye taşıdı.

Bleacher Report’a göre güreşçiler arasında Chavo Guerrero Jr, Bryan Clark, Ahmed Johnson, Dave Hebner, Earl Hebner, Ken Patera, Shane Douglas ve Marty Jannetty de yer alıyor.

Onlarca Amerikan güreşçisi beyin hasarı şikayetiyle WWE'ye dava açtı

Davacılardan Fujiwara, Snuka, Pallies ve Laurinaitis sırasıyla 2016, 2017, 2019 ve 2020 yıllarında hayatında kaybetti. Fujiwara ve Snuka’nın avukatları müvekkillerine ölümlerinden sonra kronik travmatik ensefalopati (CTE) teşhisi konduğunu, Pallies ve Laurinaitis’in ise açıklanmayan nedenlerden öldüğünü iddia etti. Davadaki diğer davacılar bunama ve başka hastalıklardan mustarip olduğunu iddia etti.

Connecticut merkezli WWE kendisine yöneltilen iddiaları reddetti.

Eylül ayının başlarında New York City’deki 2. ABD Temyiz Mahkemesi, Connecticut’taki federal yargıç Vanessa Bryant’ın WWE’nin maçlar sırasındaki kafa darbelerinin güreşçilerde CTE’ye neden olduğunu bildiğine dair hiçbir kanıt olmadığını söyleyerek verdiği 2018 tarihli kararını onaylamıştı.

Davacılar, oyuncuların benzer sakatlıklara maruz kaldığı futbol ve hokeyden farklı olarak, WWE maçlarının WWE tarafından önceden hazırlanmış ve koreografisi çıkarılmış hareketler içerdiğini, böylece şirketi güreşçilerin aldığı yaralanmalardan doğrudan sorumlu kıldığını savundu.

Kaynak: Independent Türkçe

Onlarca Amerikan güreşçisi beyin hasarı şikayetiyle WWE’ye dava açtı

Yorumlar kapalı.