Okullarda disiplin problemi gün geçtikçe büyüyor!

Ankara'da özel bir okulda bir öğrencinin öğretmenine yaptığı çirkin hareketler Türkiye'nin gündemine oturdu. Öğrencilerin artan disiplin sorununu Eğitim-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Güler değerlendirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Güler, son zamanlarda yazılı ve görsel basın ile birlikte sosyal medyada da sıklıkla karşılaşılan disiplinsiz ve kabul edilemez öğrenci görüntüleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Okullardaki disiplin probleminin gün geçtikçe büyüdüğünü belirten Güler, salgın süreciyle birlikte öğrencilere sağlanan abartılı rahatlık ve avantajların bu sorunun en büyük sebeplerinden olduğunu dile getirdi.

Eğitim-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Güler’in konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Gün geçmiyor ki basında ve sosyal medyada öğrencilerin disiplinsiz görüntüleri ile birlikte öğretmenlerin meslek onurunu küçük düşürücü videolar karşımıza çıkmasın. Bu görüntüler sınıf içinden çekilerek rahatlıkla sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapılacak kadar düşündürücü boyutlara ulaşmıştır.

Eğitim sisteminde öğrenci merkezli yaklaşımındaki yanlış uygulamalar ve pandemi sürecinde öğrencilere sağlanan abartılı rahatlık ve avantajlar, disiplinsiz ortamlarda eğitime ve akademik başarının çok düşük seviyede kalmasına yol açıyor. Neredeyse tüm dersleri zayıf olan öğrencilerin dahi sınıf geçmesi, devamsızlıktan kalma kuralının yıllardır uygulanmaması, sınav, ödev, proje gibi sorumluluklarını yerine getirmeyen öğrencilere verilen düşük notlar karşısında öğretmenlere veliler ve bazı okullarda okul idaresi tarafından baskı uygulanması, öğrencileri ders çalışmamaya, devamsızlık yapmaya, okul ve sınıf içinde disiplinsiz hareketler yapmaya, başarılı öğrencileri de ders çalışmamaya yöneltmektedir.

Bu olumsuzlukların giderilmesi için acil olarak kararlar alınmalı, tüm sınıf kademelerinde olmak üzere önümüzdeki eğitim yılından itibaren uygulanmalıdır. Belirli bir sayıda -ki bu sayı 4’ten fazla olmamalı- zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalmalı, geçerli ve belgeli mazeretsiz devamsızlık yapan öğrenciler devamsızlıktan sınıf tekrarına kalmalı, mazeretsiz olarak sınava girmeyen, sorumluluklarını yerine getirmeyen öğrencilere sağlanan imkânlar kısıtlanmalıdır. Aksi halde yaşanan olumsuzluklar artarak devam edecek, disiplinsiz ortamlarda yapılmaya çalışan eğitimle hedeflenen amaçlara ulaşmakta sıkıntılar yaşanacaktır.

Öğretmenlik mesleğimizi küçük düşürücü her türlü uygulama ve hareketleri kabul etmiyor ve kınıyoruz. Öğrencileri çalışmamaya, rahat davranmaya ve sorumlulukları yerine getirmemeye yönelten her türlü uygulamaların ve kararların son bulmasını, kabul edilir bir sınıf geçme yönetmeliğinin ve disiplin kurallarının kayıtsız ve şartsız olarak uygulanmasını talep ediyoruz.

Bu konuların takipçisi olmakla birlikte, konu ile ilgili sıkıntı yaşayan, üyemiz olsun ya da olmasın tüm eğitim emekçilerinin sonuna kadar yanında olacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz…”

 

Okullarda disiplin problemi gün geçtikçe büyüyor!

Okullarda disiplin problemi gün geçtikçe büyüyor!

Yorumlar kapalı.