Okullar 2 Mart’ta açılacak mı? Hangi illerde okullar açılacak?

Kabine toplantısında koronavirüs salgını nedeniyle getirilen tedbirlerin kaldırılmasına ilişkin bir dizi yeni karar alındı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, düşük ve orta riskli illerde ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacağını söyledi.

Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklamaya göre, okulların yeniden açılmasıyla ilgili şu kararlar alındı:

Düşük ve orta riskli illerde ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacak.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8’inci ve 12’nci sınıflarda eğitim-öğretime açılacak.

Türkiye, 1 Mart itibarıyla pandemiyle mücadelede yeni bir döneme geçiyor. Bu kapsamda, iller haftalık ortalama her 100 bin nüfusa düşen vaka sayısına göre risk gruplarına ayrılıyor.

Her 100 bin kişilik nüfusa düşen vaka sayısının 10’un altında olduğu yerler düşük, 11 ile 50 arasında olduğu iller ise orta riskli olarak nitelendiriliyor. İllere ait veriler, Pazartesi akşamları Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı daha önce 2 Mart’ta yüz yüze sınavların başlanacağını açıklamıştı. Liselerde ise 8 Mart’tan sonra sınavların yapılması öngörülüyor.

Bakanlığın daha önceki açıklamasına göre iller vaka sayılarına göre risk gruplarına ayrılacak, yüz yüze eğitim ve sınavlar 2 Mart’ta illerin koşullarına göre başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Okulların açılma takviminde yaşanan bir günlük erteleme için tüm vatandaşlarımızdan özür dilerim. Sağlık önceliğimiz” dedi.

Anadolu Ajansı da birinci dönem liselerde yapılamayan yüz yüze sınavlar için okulların 8 Mart’tan itibaren planlama yapacağını bildirdi.

Haberde, yerinde karara bağlı olarak, okulların açılmayacağı yüksek risk içeren illerde liselerdeki yüz yüze sınavların da erteleneceği belirtildi.

‘İl Hıfzısıhha Kurulları gerekli adımları atacak’

İstanbul ve Ankara Valilikleri’nin açıklamasında “1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

15 Şubat’tan bu yana geçerli olan mevcut durumda, birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullarda, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılıyor.

22 Ocak’tan beri de 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülüyor.

Diğer öğrencilerin okula geri dönüp dönmeyeceği ise 1 Mart’taki kabine toplantısı sonrası il hıfzısıhha kurullarının vereceği kararlara göre belirlenecek.

Okullar 2 Mart’ta açılacak mı? Hangi illerde okullar açılacak?

Yorumlar kapalı.