Öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer’in öldürülmesine tepkiler büyüyor: ‘Bu ülkede bugün bir kadın yakılarak öldürüldü!’

Dr. Aylin Sözer, eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Kemal Delbe tarafından yakılarak öldürüldü. Sosyal medyada tepki gösteren kadınlar "İstanbul Sözleşmesi için neden hala somut bir adım atılmıyor?" diye sordu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da özel bir üniversitede öğretim görevlisi olan Dr. Aylin Sözer, bugün eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Kemal Delbe tarafından evinde yakılarak öldürüldü.

‘BU ÜLKEDE BUGÜN BİR KADIN YAKILARAK ÖLDÜRÜLDÜ!’

İstanbul’un Maltepe ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaşanan cinayetin ardından, sosyal medya hesaplarından tepki gösteren çok sayıda yurttaş “Bu ülkede bugün bir kadın yakılarak öldürüldü!” dedi.

Instagram hesabındaki son paylaşımını 9 saat önce yapan Dr. Aylin Sözer, öldürülmeseydi bu akşam 20.00’de “Çocuk Resimlerininin Analizi Eğitimi” başlıklı bir eğitim düzenleyecekti.

Öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer'in öldürülmesine tepkiler büyüyor: 'Bu ülkede bugün bir kadın yakılarak öldürüldü!'

KADINLAR İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ HATIRLATTI

Öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer'in öldürülmesine tepkiler büyüyor: 'Bu ülkede bugün bir kadın yakılarak öldürüldü!'

Dr. Aylin Sözer’in öldürülmesinin ardından tepkilerini dile getiren kadınlar “İstanbul Sözleşmesi için neden hala somut bir adım atılmıyor?” diye sordu.

Kadınların tepkileri:

“Birimiz daha öldürüldük. Yakılıyoruz, tecavüze uğruyoruz. Her gün ölüyoruz. Tek tek ölüyoruz. Çiçeklerimiz soluyor; sorumlular asla hesap vermiyor. İstanbul Sözleşmesi için hâlâ somut bir adım atılmıyor. Yaşamak istiyoruz. “

“Bu ülkede bugün bir kadın yakılarak katledildi! Ama yine bu ülkede, kadınlar için şiddetsiz bir hayatın güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi iptal edilmek istendi. Asla!”

“Aylin Sözer, ayrıldığı Kemal Delbe tarafından üzerine yanıcı madde dökülerek öldürüldü. Öldürülen her kadından, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamayıp kadınları koruyacak politikalar üretmeyenler sorumludur. Öfkeliyiz! Aylin Sözer ve yitirdiğimiz tüm kadınlar için.”

“Dünyanın en tatlı insanlarından biriydi…Diğer katledilen kadınlar gibi Aylin Hoca da bunu haketmedi! İstanbul sözleşmesi uygulanmaya başlasın. Artık yeter!”

https://twitter.com/meleysaa/status/1343887593440768001

“Eger siz İstanbul Sözleşmesi’i uyguluyor olsaydınız Aylin Sözer katledilmeyecek ve bugün bir eğitim verecekti! Onu yaşamdan koparan sizler, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamayanlarsınız!”

“Hala neden kadın hakları konuşuyoruz diye, İstanbul Sözleşmesi Yaşatır diyoruz diye topa tutulurken bugün bir kadın daha kendi evinde yakıldı. Kendi evlerimizde bile can güvenliğimiz yok bu ülkede. Biz sizden hiçbir şey istemiyoruz, biz sadece YAŞAMAK İSTİYORUZ.”

“Aylin Sözer öldürüldü. Hem de yakılarak. Arkadaşları ve öğrencileri ekranlarda bekliyor. Belki şaka yapmıştır, gelir diye. Çünkü o bizim kırmızı saçlı, şakacı Aylin’imiz. Ama sözlerin bittiği yer burası değil. Sözün biteceği yer İstanbul Sözleşmesi. Yaşamak istiyoruz.”

“İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı, bugün Aylin Hocamız aramızda olacaktı. Koruyamıyorsunuz. Katlediliyoruz. Katiller bu cesareti nereden buluyorlar? Tecavüz edip, taciz edip ardından serbest bırakılan erkeklerden mi? Yeter! Ölmek istemiyoruz!”

https://twitter.com/SecilYpk/status/1343891996172292096

 

 

 

Öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer’in öldürülmesine tepkiler büyüyor: ‘Bu ülkede bugün bir kadın yakılarak öldürüldü!’

Yorumlar kapalı.