Oğlunun doğum gününde çıplak fotoğraflarını paylaşan oyuncuya hapis!

Gana'da oğlunun 7. yaş doğum gününde, çıplak oldukları bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan oyuncu Akuapem Poloo, 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. ABD'li Rap yıldızı Cardi B de dahil bir çok kişi karara tepki gösterdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ganalı oyuncu Akuapem Poloo, geçen sene haziran ayında, oğlunun yedinci yaş gününde paylaştığı fotoğraf nedeniyle 90 gün hapis cezası aldı.

Orijinal adı Rosemond Brown olan oyuncuya, ‘müstehcen materyaller yayınlamak’, ‘mahremiyeti zayıflatan aile içi şiddet’ ve ‘onura ve öz değere zarar verebilecek aile içi şiddet’ suçlamaları yöneltildi.

‘Sert bir ceza caydırıcı olacaktır’

Christiana Cann başkanlığındaki duruşmada Yargıç, Gana’da çocuk istismarındaki keskin artış ve müstehcen materyallerin yayınlanmasıyla ilgili endişelerini dile getirerek, “Hiç şüphe yok ki tecavüz, ve şiddet dışında, müstehcen materyallerin yayınlanması da artıyor” dedi.

Poloo’nun bekar bir ebeveyn olduğunun ve olayla ilgili açıkça pişmanlığını dile getirmesinin de göz önünde bulundurulduğunu belirten Yargıç, “Söz konusu resmi göndermeden önce çocuktan izin istedi mi? Çocuğun hakkına saygı duydu mu? Hayır. Sert bir ceza caydırıcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Oyuncunun avukatı Andy Vortia ise karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Cardi B: Sosyal medya yasağı veya sosyal hizmet cezası olabilirdi

Cezanın sosyal medyada yer almasının ardından tartışmalara Twitter’da 18 milyon takipçisi olan ABD’li rap yıldızı Cardi B de dahil oldu. Bir takipçisinin Poloo’nun fiziksel özelliklerini kendisine benzettiğine işaret ederek “İkizin oğluyla çıplak fotoğraf paylaştığı için 90 gün hapis cezası aldı. Bu konuda ne düşünüyorsun” sorusuna cevap veren rapçi, “Pek çok Amerikalının böyle fotoğraf çekimi yaptığını gördüm. Benim tarzım olmasa bile, cinsellikten çok doğallığı öne çıkarmaya çalıştığını düşünüyorum. Bence hapis cezası biraz sert. Belki sosyal medya yasağı veya sosyal hizmet cezası olabilirdi” diye cevap verdi.

Oğlunun doğum gününde çıplak fotoğraflarını paylaşan oyuncuya hapis!

Yorumlar kapalı.