Ö harfi ile başlayan bitki isimleri

Ö harfi ile başlayan bitkiler nelerdir? Hangi bitkiler Ö harfi ile başlar? Ö harfi ile başlayan kaç bitki vardır? Cevaplar içeriğimizde.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ö harfi ile başlayan bitki isimleri bu içerikte. Dünya üzerinde 350.000 yakın bitki türü vardır. Bitkiler çiçekli bitkiler, yosunlardan oluşmaktadır. Bu bitkilerin bazıları meyve sebze verir. Peki Ö harfi ile başlayan bitkiler hangileridir? Hangi bitkiler Ö harfi ile başlar? Ö harfi ile başlayan kaç bitki vardır?

Ökse otu

Avrupa, batı ve güney Asya’ya özgü asalak bir bitki türü. Halk arasında gevele, güvelek, gövelek, purç, çekem olarak da bilinir. Her mevsimde yapraklı olan ve ağaçlar üzerinde yaşayan yarı asalak bir bitkidir. Özellikle elma ağacının dalları üzerinde yaşar.

Öd ağacı

Santalaceae familyasından tropik bir ağaç türü. Hoş kokusu ve tıbbi yararlılıkları ve kaliteli ağaç dokusu sebebiyle ticari olarak da yararlanılmaktadır.

Öksürük otu

Öksürük otu, papatyagiller familyasından öksürük giderici olarak kullanılan otsu bir bitki türü. Latincede “Tussilago” öksürük önleyici anlamına gelir. Bitki, tarihsel zamanlardan beri öksürük tedavisine ek olarak astım gibi çeşitli akciğer rahatsızlıklarında kullanıldı

Ö harfi ile başlayan bitki isimleri

Yorumlar kapalı.