Numan Kurtulmuş parti̇ gençliğine seslendi̇: “Z kuşağı olarak tanımlanan kuşakta AK Parti̇ açık ara birinci partidir”

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Z kuşağının sanki AK Parti'ye olan ilgisi, azalıyormuş gibi bir anlayış gündeme getirilmeye çalışıldı. Bizim için kuşakları birbirinden ayırarak, kuşaklar arasında var olan tabii farklılıkları bir ayrılık vesilesi haline getirip ona göre değerlendirmenin son derece yanlış bir sosyolojik analiz olduğu kanaatindeyiz” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Z kuşağının sanki AK Parti’ye olan ilgisi azalıyormuş gibi bir anlayış gündeme getirilmeye çalışıldı. Bizim için kuşakları birbirinden ayırarak, kuşaklar arasında var olan tabii farklılıkları bir ayrılık vesilesi haline getirip ona göre değerlendirmenin son derece yanlış bir sosyolojik analiz olduğu kanaatindeyiz” dedi. Kurtulmuş, “Yapılan bütün anketlerde Z kuşağı olarak tanımlanan kuşakta AK Parti açık ara birinci partidir” diye konuştu.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Balıkesir’in Edremit ilçesine geldi. Bir otelde düzenlenen AKP Genel Merkez Gençlik Kolları İstişare ve Değerlendirme Kampı öncesinde gazetecilere açıklama yapan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş şunları söyledi:

“ÖNÜMÜZDE 2023 VE 2024 SÜRECİ VAR”

“AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarının MKYK toplantısı için buradayız. Kongrelerini yapmalarının üzerinden 7 ay bir süre geçti. 7 ay içerisinde gençlik teşkilatımız gerçekten Türkiye’nin her yerinde son derece etkin çalışmalarla sahadaki gençlik faaliyetlerimize çok büyük bir ivme kazandırdı. Burada devam edecek 3 günlük kampta da hem istişarelerde bulunulacak hem de değerlendirmelerde bulunulacak. Çünkü önümüzde 2023 ve 2024 süreci var. İnşallah 2023’te bütün teşkilatlarımızla genel merkezimiz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız hep beraber Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden büyük bir oyla Cumhurbaşkanı seçtirmek için üzerimize düşen çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürmeye devam ediyoruz.

“GENÇLERİN BİZE OLAN İLGİSİ AZALIYOR GİBİ ALGI OLUŞTURULUYOR”

Özellikle gençlik çalışmalarını başından itibaren çok önemsiyoruz. Türkiye’de bir müddettir gençlik faaliyetleri üzerinden AK Parti’ye karşı sanki gençlerin ilgisi AK Parti’den azalıyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Özellikle CHP’nin düzenlediği Ankara’dan İstanbul’a yürüyüşüyle başlayan bundan 2-2,5 sene evvel, o süreçle birlikte bir tartışma gündeme getirildi. Gençlerin durumu, arkasından eş zamanlı olarak Z kuşağı tartışması gündeme geldi. Bu anlamda Z kuşağının sanki AK Parti’ye olan ilgisi, alakası azalıyormuş gibi bir anlayış gündeme getirilmeye çalışıldı. Öncelikle şunu çok açıklıkla bir kere daha altını çizerek söylemek isteriz. Bizim için kuşakları birbirinden ayırarak, kuşaklar arasında var olan tabii farklılıkları bir ayrılık vesilesi haline getirip ona göre değerlendirmenin son derece yanlış bir sosyolojik analiz olduğu kanaatindeyiz.

“HANGİ YAŞTA OLURSA OLSUN İNSANOĞLUNUN BEKLENTİLERİ VAR”

Benim babamın yaşadığı dönemin şartları farklıydı. Benim yaşadığım dönemin şartları farklıdır. Benim evlatlarımın yaşadığı dönemin şartlar farklıdır. Tabii ki dünyaya bakış, algılar, hayata ilişkin günlük hayatımızı etkileyen olaylar her birimizin, her neslin kendi dönemine aittir. Bu nesilleri kendi dönemine ait farklılıkları üzerinden ayrıştırmanın doğru olmadığı kanaatindeyiz. İnsanoğlu hangi çağda olursa olsun, hangi yaşta olursa olsun insanoğlunun beklentileri vardır. Nedir? Hakkaniyet gibi, adalet gibi, dünyanın nimetlerinden herkesin eşit istifade etmesi gibi, sözünü, sesini çok rahat çıkarabilmesi gibi. Bütün bunların üzerine siyasetin alanı da. Burasıdır zaten. Bu anlamda da AK Parti bu temel konular üzerinden siyasetini sürdürmeye devam ediyor.

“Z KUŞAĞINDA AK PARTİ BİRİNCİ PARTİDİR”

Z kuşağı tartışmaları üzerinden bir algı operasyonu sürdürülmeye çalışılıyor. Şunu çok açık bir kere daha burada Edremit’te de altını çizerek ifade etmek isterim: Geçen gün Keşan’daki gençlik kampında söylemiştim. Burada da yine söylüyorum. Yapılan bütün anketlerde Z kuşağı olarak tanımlanan kuşakta yani 30 yaş, 30- 18 yaş altındaki o en genç kuşakta AK Parti açık ara birinci partidir. Dolayısıyla gençlerin ilgisi, alakası, desteği AK Parti’ye karşı devam etmektedir. Bunu daha nasıl artırırız? Bu toplantıların, faaliyetlerimizi gözden geçirmemizin temel sebebi budur. Motivasyonumuzu artırmak, gençlerimizle çok daha güzel ilişkiler içinde olmak, onların taleplerini siyasete taşımak, beklentilerini karşılamaya gayret etmek, siyasi kadrolarımızla başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere gençlerimizi buluşturmak, birebir bu temaslarda ortaya çıkacak pozitif enerjinin ve olumlu sinerjinin Türk siyasetine katkıda bulunmasını temin etmek. Sadece AK Parti için demiyorum. Bunun Türk siyasetine de katkısı olacaktır. Dolayısıyla gençlik çalışmalarına başından itibaren çok önem vermiş bir partiyiz. Biz Türkiye’nin genç kuşaklarına güveniyoruz. Genç nesillerine güveniyoruz. Genç nesillerin kendilerine ait olan sorumluluklarını üzerinde hisseden, sorumluluk sahibi, akıl, insaf, vicdan sahibi ve Türkiye’nin geleceğine ilişkin görüşleri olan insanlar olduğunu biliyoruz. Bunu Türkiye’nin gençliği her vesileyle ortaya koymuştur. 15 Temmuz akşamındaki o şanlı direnişin merkezini de Türkiye’nin gençleri oluşturmuştur. Bu anlamda Türkiye’nin en büyük güvencesi genç kuşaklardır.”

AKP Balıkesir milletvekilleri ile çok sayıda partilinin katıldığı program basına kapalı devam etti.

Numan Kurtulmuş parti̇ gençliğine seslendi̇: “Z kuşağı olarak tanımlanan kuşakta AK Parti̇ açık ara birinci partidir”

Yorumlar kapalı.