Noterler açık mı? Noterlerin tam kapanmada çalışma saatleri ne?

17 gün boyu devam edecek olan tam kapanma kararı sonrasında vatandaşlar noter çalışma saatlerini merak ediyor. Vatandaşlar söz konusu sokağa çıkma yasağında birçok yer hakkında araştırma yapıyor. Peki en çok merak edilen yerlerden olan PTT ve noterler tam kapanmada açık mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corona virüsü salgını (Covid-19) sebebiyle alınan önlemler kapsamında tam kapanma dönemi 29 Nisan Perşembe günü saat 19:00’da başladı. Tam kapanma döneminde noterlerin çalışma saatleri merak konusu oldu. Peki, tam kapanmada noterler açık mı? Noter çalışma saatleri ne? İşte detaylar…

TAM KAPANMADA NOTERLER AÇIK MI?

Koronavirüsü tedbirleri sebebiyle çalışma saatlerinde yapılan düzenlemeler arasında noterlerin de olup olmadığı merak ediliyor. Yapılan resmi açıklamalarda alınan kararla tam kapanmada noterler açık olacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada tam kapanmadan muaf olacak kişilerin ve yerlerin de listesi yer aldı ve noter çalışanlarının da muaf olacağı biliniyor.

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanacak tam kapanma sürecinde, hizmete yetecek kadar noterin açık olacağını aktardı.

Cin, yaptığı açıklamada, “Kapanma döneminde sınırlı sayıda olmak üzere hizmete yetecek kadar noterimiz, nöbetçi noterlik olarak görev yapacak. Küçük ilçelerde bir noter, büyük yerlerde daha fazla noter olacak şekilde hizmetin devamı için vatandaşların acil işlerini görmek üzere noterliklerimiz hizmet verecek.” ifadelerini kullandı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA NOTERLER AÇIK MI?

Vatandaşların noterliklere gitmeden önce e-randevu sistemini de kullanabileceğini hatırlatan Cin, bu süreçte çalışma saatlerinin, daha önce belirlendiği üzere 10.00-16.00 olacağını aktardı.

Noterler açık mı? Noterlerin tam kapanmada çalışma saatleri ne?

Yorumlar kapalı.