Nijerya’da yolsuzluk yapan eski bakanın 153 milyon dolar ve 80 evine el konuldu

Nijerya’da yolsuzlukla suçlanan eski Petrol Bakanı’nın 153 milyon doları ve 80 evine el konuldu. Bakan hakkındaki soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nijerya’da yolsuzluk ve dolandırıcılıkla suçlanan eski Petrol Bakanı Diezani Alison-Madueke’nin 153 milyon dolar sermayesi ve 80 evine el konuldu.

Nijerya Ekonomi ve Finansal Suçlar Komisyonu’ndan Abdulrasheed Bawa’nın yaptığı açıklamada, Alison-Madueke hakkındaki soruşturmaların devam ettiğini bildirdi.

Bawa, soruşturmalar kapsamında eski bakanın 153 milyon dolar ve sahip olduğu 80 evine el konulduğunu ifade etti. Nijerya mahkemesi, 2019’da Alison-Madueke’nin 40 milyon dolarlık mücevher ve 37.5 milyon dolar değerindeki evine el koymuştu.

İngiltere’de tedavi gören Alison-Madueke’nin daha önce yaptığı açıklamada, bakanlık görevini yürüttüğü sırada bazı hatalar yaptığını kabul etmişti. Ancak yolsuzluk iddialarını yalanlayan Alison-Madueke hakkındaki yolsuzluklarla mücadelenin yeterli olmadığı yönündeki eleştirilerin ardından 2015’te iktidara gelen Devlet Başkanı Buhari, 15 kişilik özel komisyonla mahkemelerin takip edilmesi kararı almıştı.

Nijerya’da yolsuzluk yapan eski bakanın 153 milyon dolar ve 80 evine el konuldu

Yorumlar kapalı.