Nijerya’da en az 43 tarım işçisi boğazları kesilerek öldürüldü

Nijerya’nın kuzeydoğusunda düzenlenen ve Devlet Başkanı Muhammadu Buhari’nin “akıl almaz” diye tanımladığı saldırıda 43 kişi öldürüldü.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgeden gelen haberlere göre saldırıda, Borno eyaletinin başkenti Maiduguri yakınlarındaki pirinç tarlalarında çalışan tarım işçileri bağlanıp, boğazları kesilerek katledildi.

Olayın Boko Haram ve IŞİD’in Batı Afrika kolunun aktif olduğu bölgede, son aylarda düzenlenen en kanlı saldırı olduğu belirtildi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, “Çalışkan çiftçilerimizin Borno eyaletinde teröristler tarafından öldürülmesini kınıyorum. Tüm ülke bu anlamsız cinayetlerden sarsıldı. Düşüncelerim yas tutan ailelerle” dedi.

Sözcüsü Garba Shehu’ya göre Buhari ayrıca, “teröristlerin cinayetleri akıl almaz” diye konuştu.

Saldırıdan kurtulanlara yardımcı olan bir milis, Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada “43 ceset bulduk, hepsi katledilmişti, altı kişi de ağır yaralıydı” dedi.

Daha sonra başka cesetlerin de bulunduğu bildirilirken, kurbanların sayısı tam olarak bilinmiyor.

15 kadının da kaçırıldığı gelen haberler arasında.

Bir başka milis de AFP’ye yaptığı açıklamada, kurbanların ülkenin güneybatısındaki Sokoto eyaletinden gelen, iş bulmak için 1000 kilometre yol kat edip, Nijerya’nın kuzeydoğusuna giden tarım işçileri olduğunu söyledi.

Nijerya’da en az 43 tarım işçisi boğazları kesilerek öldürüldü

Kurbanlar pazar günü yapılan cenaze töreniyle gömüldü.

Kurbanlar için düzenlenen cenaze törenine Borno eyaletinin valisi Babagana Zulum da katıldı.

Vali, federal hükümete bölgedeki çiftçileri korumak için daha çok sayıda asker gönderilmesi çağrısı yaptı.

Zulum, “Halkımız çok zor koşullar altında. Bir tarafta evlerinde kalırlarsa, açlıktan ölecekler, diğer yandan tarlalarda çalışırlarsa isyancılar tarafından öldürülme riskine girecekler. Bu çok üzücü” dedi.

Eyalet parlamentosu üyesi Ahmed Satomi ise, Premium Times gazetesine yaptığı açıklamada, çiftçilerin Cuma günü kendilerine işkence yapan bir Boko Haram militanının silahını alıp, tutuklamaları nedeniyle öldürüldüklerini söyledi.

Çiftçilerin daha önce de, kendileri hakkında orduya bilgi verdiklerinden şüphelenen Boko Haram militanlarının hedefi oldukları belirtiliyor.

Geçen ay Boko Haram militanları, iki farklı saldırıda 22 çiftçiyi öldürmüştü.

Boko Haram’ın saldırılarına engel olmak için girişilen çabalara karşın, örgüt son aylarda saldırılarını artırdı.

Nijerya’da en az 43 tarım işçisi boğazları kesilerek öldürüldü

Yorumlar kapalı.