Nijerya’da çobanlarla çiftçiler çatıştı: 80 ölü

Nijerya’nın kuzeybatısında çobanlarla çiftçilerin çatıştığı bölgelere Nijerya ordusu tarafından geçen ay düzenlenen operasyonlarda 80 kişi yaşamını yitirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nijerya’nın kuzeybatısında hayvancılıkla meşgul olan Fulaniler ile çiftçilikle geçinen bazı kabileler arasında zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin kendilerine saldırdığını iddia ediyor. Fulaniler, otlattıkları hayvanlarını çiftçilerin çalmaya çalıştığını öne sürüyor.

Ordu bölgeye müdahale etti

Nijerya Savunma Bakanlığı sözcüsü Vekili Bernard Onyeuko, basın mensuplara yaptığı açıklamada, geçen ay çatışmaların yaşandığı Zamfara, Katsina ve Sokoto eyaletlerinde silahlı çete üyelerine yönelik operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

Onyeuko, operasyonlarda 80 çete üyesinin etkisiz hale getirildiğini, çok sayıda çete üyesinin de yaralı olarak kaçtığını kaydetti.

Operasyonlarda 47 çete üyesinin yakalandığını aktaran Onyeuko, çetelerin çaldığı bine yakın büyükbaş hayvanın yanı sıra 23 silah ve önemli mühimmatın de ele geçirildiğini söyledi.

Onyeuko, ayrıca silahlı çetelerin rehin aldığı 14 kişinin de kurtarıldığını kaydetti.

Nijerya’da çobanlarla çiftçiler çatıştı: 80 ölü

Yorumlar kapalı.