Nevşin Mengü’den Cavit Çağlar’a ‘olay’ cevap: Asıl kendisine kolay gelsin bundan sonra

Nevşin Mengü, YouTube hesabından Olay TV'nin kapatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Mengü, kapatılan Olay TV'nin ortaklarından Cavit Çağlar'ın 'Yollarımızı ayırdığımız tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum' sözlerine ilişkin 'asıl kendisine başarılar bundan sonra' dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yayın hayatına 30 Kasım’da başlayan Olay TV ekranı dün akşam karartıldı. Nevşin Mengü’nün sunduğu Ana Haber’e konuk olan Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, “Cavit Bey, ‘Bana iktidardan çok büyük baskı var, dedi kendisi. Devam edemeyeceğim’ dedi. Cavit bey iktidarı işaret etti. Bu nedenle Olay TV yayınını sonlandırıyor” açıklamasını yapmıştı.

Olay TV’nin kapanmasının ardından siyasetten ve medyadan birçok isim  Olay TV’nin ‘iktidar baskısı’ nedeniyle kapatılmış olmasına tepki göstermişti.

Olay TV’nin ortaklarından Cavit Çağlar, Demirören Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada kanalın kapanmasını iş ortağı ile aralarında yaşadığı yayın politikasından kaynaklandığını ifade etti.

Gazeteci Nevşin Mengü de ana haberlerini sunduğu Olay TV’nin kapatılmasının ardından YouTube üzerinden yayın yaparak Olay TV’nin neden kapatıldığını aktardı.

‘ASIL KENDİSİNE BAŞARILAR’

Gazeteci Nevşin Mengü, Cavit Çağlar’ın ‘Bursa’da Olay Gazetesi’ni kuran ve 35 yıldır kesintisiz yayın yapan benim. Ben de Olay TV’nin kapanmış olmasından dolayı çok üzgünüm. Yollarımızı ayırdığımız tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.’ sözlerine ilişkin ‘ben de kendisine başarılar diliyorum sağ olsun, asıl kendisine başarılar bundan sonra’ diyerek cevap verdi.

Mengü daha sonra yaptığı açıklamalarda, “Cavit Çağlar’ın bizim kanalın yönetimine,’ ben çok baskı altındayım, bana baskı yapıyorlar İletişim Başkanlığı bana kızıyor aman böyle devam etmesin’ dedi.  Şimdi de yok efendim bana baskı gelmedi, ben kendim memnun kalmadım diyor. Kanalın yönetimine de bana baskı geldi dedi. Hangisi doğru, hangisi yalan ben bunu bilemem fakat kanalın yönetimine söylediği ‘ya benim üzerime geliyorlar, çok baskı var üzerimde bunun için önce kadroyu değiştirelim’ diyor. Şimdi Cavit Çağlar,  bu kadro değişikliğini kendi kendine yaptığını söylüyor Taha Dağlı ile bir arkadaşla konuşmuş tanımıyorum. Taha Dağlı diyor ki ‘Ben Cavit beyin beni arayıp, bizzat kendisinin davet etmesi üzerine ofisine gittim. Bir dizi görüşmemiz oldu. Kendisi Olay TV’nin yayın politikasından son derece rahatsız olduğunu, aslında böyle bir yayın arzu etmediğini ama en baştan müdahale etmediğinden dolayı maalesef işin bu noktaya geldiğini, bir nevi kandırıldığını söyledi’. Cavit Çağlar kendi kendine karar aldıysa nereden tanır Taha Dağlı’yı arkadaşlar, Cavit Çağlar yıllardır kenarda takılan bir iş insanı. Bilemiyorum Cavit Çağlar’a kim önerdi bilemiyorum belki Cavit Bey kendisi sormuştur İletişim Başkanlığı’na kime getireyim diye bu da olabilir.

CAVİT ÇAĞLAR BİR GÜN DOĞRUYU SÖYLERSE ÖĞRENİRİZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim ofisinde çalışan arkadaşlar da bizimle hiçbir alakası yok bu meselenin ve bizimle alakalı gibi görünmesinden de rahatsısız’ diyorlar. Belki de Cavit Çağlar kendi kendisine bunlar böyle yayıncılık yapıyor benim başıma iş gelir dedi, belki  kendi kendine iktitardan yakın olduğu biirnden bir öneri istedi bu da olabilir. Bunların hepsi olabilir bilmiyorum belki Cavit Çağlar bir gün doğruyu söylerse öğreniriz.

HDP YANLISI YAYIN FALAN YAPILMADI

Biz habercilik yapıyorduk. Şimdi Cavit bey diyor ki, ‘HDP yanlısı yayın yaptılar’, kim HDP yanlısı yayın yapmış? HDP grup toplantısı yapıyor salı günleri, biz Süleyman Sarılar’ın çizdiği çerçevede Mecliste grubu olan bütün partilerin toplantısı yayınlanacak diye bir karar almıştık. Bakın HDP seçilmişi, adamlar mecliste arkadaşlar zaten biz de HDP’nin görüntüsünü Meclis TV’den aldık, devletin Meclis TV’si yayınlıyor. Devletin yayınladığı televizyondan, frekanstan aldık HDP’nin grup toplantısını yayınladık. Cumhurbaşkanı’nın her açıklamasını yayınladıki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuştuğu zaman da yayınladık, meclisteki bütün partilerin grup toplantılarını yayınladık. Böyle bir şey olabilir mi, oo HDP yayınladılar çok acayip bir şeymiş gibi. Bu parti şu an legal bir parti. Baskıcılık nerede başlıyor biliyor musunuz? İnsanların beyninde. Sanki HDP yayınladılar deyince bir meşrulaşıyor, iş oraya götürülüyor. HDP yanlısı yayın ne demek Allah aşkına. Bunlar yalan! HDP yanlısı yayın falan yapılmadı, normal haber neyse o verildi. Zaten kırmızı çizgilerimizden bir tanesiydi kimse yanlısı bir yayın olmayacak diye.

HİÇ UĞRAŞMASIN YENİ EKİPLE A HABER NE VERİYORSA AYNI FREKANSLA YAPSIN

Şimdi Cavit Çağlar diyor ki ‘ben yeni ekip getireceğim ve belki bu ekiple Olay TV yoluna devam edecek.’ Aman helali hoş olsun, yolu açık olsun getirsin yeni ekibi. Muhtemelen o yeni ekibi getirdiği zaman, DigiTürk’ten de yayın izni verilir, D-Smart’da da önü açılır. Ne olacak, 50 tane televizyon var öyle hepsi birbirinin aynısı. Bence Cavit bey hiç uğraşmasın yeni ekip getirmeyle falan alsın A haber ne veriyorsa aynı frekansla yayınlasın” dedi.

Cavit Çağlar ile arasında geçen diyalogların doğru olduğunu ancak esprisine Cavit Çağlar’ın sinirlenmediğini söyleyen Mengü, şu ifadeleri kullandı:

“Diyorlar ki; Cavit Çağlar’ın kanalı kapatmasındaki bir etken de çalışanların Cavit Bey’e saygısızlık etmesi olmuş. İddia bu. Şöyle yazmış bir internet sitesi; bir toplantı için salona giren Cavit Çağlar, Nevşin Mengü’ye nasılsınız diye sordu. Mengü ise alaycı bir üslupla ‘Merak etmeyin bu akşam sizin başınızı derde sokmayacağım’ diye cevap verdi. Cavit Çağlar aldığı bu cevap karşısında oldukça sinirlendi.

BU ESPRİDEN DE KANAL KAPATILIYORSA HİÇ ÇIKILMASIN BU YOLLARA

Bu oldu evet. Cavit Çağlar geldi, biz yayına çıkmadan bir gün önce. Hakikaten, hepimize merhaba dedi. Ben de ayağa kalktım, yanına gittim. Yaşı büyüktür, elini sıktım. Nasılsınız dedim. Bir de espri yaptım. ‘Korkmayın Cavit Bey, sizin başınızı derde sokmayacağım’ dedim.Hiç de sinirlenmedi. Gayet de gülümsedi. Hatta böyle omzuma tak tak yaptı. Buna hiç sinirlenmedi. Bunu da kim sızdırdıysa… Çünkü bunu orada birkaç kişi gördü.Sinirlenmedi. Orada bu espri yapıldı. Bu espriden de kanal kapatılıyorsa, hiç çıkılmasın bu yollara.”

Nevşin Mengü’den Cavit Çağlar’a ‘olay’ cevap: Asıl kendisine kolay gelsin bundan sonra

Yorumlar kapalı.