1. Haberler
  2. Gündem
  3. Necip Hablemitoğlu’nun katil zanlısı Türkiye’ye getirildi

Necip Hablemitoğlu’nun katil zanlısı Türkiye’ye getirildi

Necip Hablemitoğlu suikastinin katil zanlılarından kırmızı bültenle aranan Nuri Gökhan Bozkır, MİT tarafından yurt dışından Türkiye'ye getirilerek Emniyet'e teslim edildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Üniversitesi öğretim üyesiyken 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Necip Hablemitoğlu’nun katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) operasyonuyla Türkiye’ye getirildi. Türkiye’ye getirildiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan duyururken, Şengül Hablemitoğlu ise “Ne ailemize, ne avukatımıza iletilen herhangi bir şey yok” dedi.

18 Aralık 2002 yılında evinin önünde suikasta uğrayan Doç. Necip Hablemitoğlu, FETÖ’nün devlet içerisindeki kadrolaşma çalışmalarını anlattığı “Köstebek” isimli kitabını yayınlamıştı.

Hablemitoğlu suikastına ilişkin pek çok iddia ortaya atılırken, Ankara Cumhuriyet Savcılığı, Hablemitoğlu’nun ölümünden 13 yıl sonra yeniden dava dosyasını açmıştı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve Alman Vakıfları davalarının raporlarını hazırlayan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının 17’nci yıl dönümünde, katil zanlılarından olduğu değerlendirilen ve çevresinden “komutan” olarak bilinen kilit şüpheli Nuri Gökhan Bozkır Ukrayna’da bir Türk restoranında yakalandı.

Nuri Gökhan Bozkır, Türkiye’ye iade edilmemek için Ukrayna’dan siyasi sığınma talebinde bulunmuştu.

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda yüzbaşı rütbesiyle görev yaparken ihraç edildiği öğrenilen Nuri Gökhan Bozkır ismi, kamuoyunda “sauna çetesi davası” olarak bilinen davada da geçmişti. Bozkır, ayrıca Şanlıurfa Akçakale’de soğan kamuflajlı bir TIR’ın içinde patlayıcı madde yakalanması olayının soruşturulduğu davanın da sanıklarındandı.

 

Necip Hablemitoğlu’nun katil zanlısı Türkiye’ye getirildi
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.