‘Muz yeme’ paylaşımı yapan yabancı uyruklu 11 kişi sınır dişi edilmek üzere gözaltına alındı

Bir vatandaşın sokak röportajı sırasında muz alamadığını dile getirmesi üzerine muz yerken çektikleri videoları sosyal medyada paylaşan yabancı uyruklu 31 kişiden 11'i, sınır dışı edilmek üzere gözaltına alındı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir vatandaşın sokak röportajı sırasında muz alamadığını dile getirmesi üzerine muz yerken çektikleri videoları sosyal medyada paylaşan yabancı uyruklu 31 kişiden 11’i, sınır dışı edilmek üzere gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada dolaşıma sokulan ‘muz yeme’ videolarıyla ilgili çalışma başlattı. Muz yiyerek çektikleri videoları sosyal medyadan paylaşan yabancı uyruklu kişiler ile ilgili yapılan araştırmalar neticesinde, benzer içerikte video paylaşan toplam 31 kişinin kimliği tespit edildi.

Arnavutköy, Güngören, Bakırköy, Esenyurt, Bahçelievler, Esenler, Bağcılar ve Sultangazi ilçelerinde yapılan operasyonlarda toplam 11 yabancı uyruklu şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken 2 şüphelinin 26 Ekim’de Hollanda’ya gittiği belirlendi. Şüphelilerin 7’sinin ise İstanbul dışında olduğu kaydedildi.

Yakalanan şüphelilerin ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama’ suçundan işlem gördükleri ve sınır dışı edilmek üzere İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilecekleri öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı Göç İşleri Genel Müdürlüğü’nden daha önce yapılan açıklamada, sosyal medyadan paylaşılan görüntüler ‘provakatif’ olarak nitelendirilmiş, paylaşımı yapanlar haklarında sınır dışı etme işlemleri başlatılacağını belirtilmişti.

‘Muz yeme’ paylaşımı yapan yabancı uyruklu 11 kişi sınır dişi edilmek üzere gözaltına alındı

Yorumlar kapalı.