Mülteciler Yunanistan’a doğru ilerlemeye başladı

İdlib'de 33 askerimizin şehit edildiği saldırı sonrası Türkiye'deki mültecilerin Avrupa'ya geçişlerinin 'engellenmeyeceği' iddialarının ardından mülteciler Avrupa'ya yürümeye başladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İdlib’de 33 askerimizin şehit edildiği saldırı sonrası Türkiye’deki mültecilerin Avrupa’ya geçişlerinin ‘engellenmeyeceği’ iddialarının ardından mülteciler Avrupa’ya yürümeye başladı.

NTV yayınında konuşan bir mülteci “Kapılar açıldı denildi, otobüslerle buraya getirildik. Ancak sınır kapısından geçmemize izin verilmedi, jandarma istersek denizden geçebileceğimizi söyledi” dedi.

Edirne’de bazı mülteciler gruplar halinde Yunanistan sınırına doğru yürüyüşe geçti. DHA’ya göre aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce göçmen Karaağaç Mahallesi’nden Pazarkule Sınır Kapısı’na yürüdü.

Yunanistan’a geçmek için sınıra doğru harekete geçen göçmenlerin çoğunlukla Suriye, İran, Irak ve Pakistanlı oldukları bildirildi.

Reuters haber ajansının üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Ankara’nın bundan böyle kara ve deniz yoluyla Avrupa’ya geçmek isteyen mültecileri durdurmayacağı yönünde karar aldığı iddia edildi.

Brüksel ile Ankara arasında yapılan mülteci anlaşması, Avrupa Birliği ülkelerine kaçak yollarla varan göçmenlerin Türkiye’ye geri gönderilmesini ve bunun karşılığında da Türkiye’de yasal olarak kalan Suriyelilerin Avrupa’da mülteci olarak kabul edilmesini içeriyor.

Mülteciler Yunanistan’a doğru ilerlemeye başladı

Yorumlar kapalı.