Yaşam
Müjdat Gezen, Cüneyt Arkın’ın öldüğü günü anlattı: ‘Onu o kadar özleyeceğim ki…’
Usta sanatçı Müjdat Gezen, 28 Haziran’da hayata veda eden Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Cüneyt Arkın’ın yaşamını yitirdiği günü anlattı.

Usta sanatçı Müjdat Gezen, 28 Haziran’da hayata veda eden Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Cüneyt Arkın’ın yaşamını yitirdiği günü anlattı. “Bu dünyadan bir Fahrettin Cüreklibatır geçti. İz bıraktı çok. Bir gözüm de yaş var onu kaybettim diye, diğer gözümde mutluluk var onu yakından tanıdım diye…” ifadelerini kullanan Gezen, ‘Cüneyt Arkın’ı Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinde kaleme aldı…
Yeşilçam’ın ustası, sanatçı Cüneyt Arkın, hayatını kaybetti. Arkın, 28 Haziran gece saatlerinde rahatsızlanarak Beşiktaş Ulus’ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alındı.
Eşi Betül Cüreklibatır ve yakınları hastaneye geldi. 85 yaşındaki oyuncu burada ‘kalp durması’ sebebiyle yaşamını yitirdi.
Acı haber, tüm Türkiye’yi kısa sürede yasa boğdu. Pek çok ünlü isim, Arkın ile olan anılarını ve fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı. Arkın’ın filmleri, hayat verdiği karakterler ve açıklamaları da yeniden gündem oldu.
MÜJDAT GEZEN ‘O GÜNÜ’ ANLATTI
Arkın’ın yakın dostu, gazetemiz yazarı usta sanatçı Müjdat Gezen, 4 Temmuz Pazartesi 2022 tarihli “Cüneyt Abim…” başlıklı yazısında; ağabeyi, yol arkadaşı Cüneyt Arkın’ı anlattı.
“Bir insan bu kadar mı iyi olabilirdi?” diye soran Gezen, “İlk oyunun perde arasında odasına girdim, ‘Abi bundan sonraki oyunlarımda yoksun’ dedim. ‘Neden?’ dedi. ‘Çünkü benden fazla alkış alıyorsun’ dedim. Sarıldık birbirimize ve bir daha hiç ayrılmadık. Üç oyunumda oynadı. Yine aldı alkışlarını” ifadelerini kullandı.
“DOKTORLAR ÇOK ÇABA GÖSTERMİŞ…”
Cüneyt Arkın’ın yaşamını yitirdiği akşamı anlatan Gezen, yazısında şu ifadelere yer verdi:
“Üç gün önce Betül telefon etti:, ‘Zor nefes alıyor’ dedi. Hemen aile doktorum Gündüz’ü evine yolladım. Telefonla konuştum abimle, ‘Nefesim iyi değil ya’ dedi. Koahtı. Bir alet vardı oksijen veren. O alet getirildi eve. Doktor Gündüz Yavuzer telefonda bana, ‘Pek iyi görmedim’ dedi… Gece yarısı uyanmış ve kalbi durmuş. Doktorlar çok çaba göstermişler ama abimi geri döndürememişler. Onu o kadar özleyeceğim ki… Hep güzel günlerimiz oldu birlikte. Aile dostum canım ciğerim, Betül’ün canı ciğeri, evlatlarının can babasıydı. Bizim tiyatroda sevmeyeni yoktu. Bütün kadrom telefonla arayıp ağlıyorlar. Ben de ağlıyorum. Çok ağlıyorum. Onu Zincirlikuyu’daki yerine götürdük. Artık nefes almaya ihtiyacı yok. Aslanlar gibi adam bize veda etti ve gitti. Bu dünyadan bir Fahrettin Cüreklibatır geçti. İz bıraktı çok. Bir gözüm de yaş var onu kaybettim diye, diğer gözümde mutluluk var onu yakından tanıdım diye… Rahat uyu abim.”

- Yaşam1 gün önce
Mustafa Sandal ve Melis Sütşurup’tan en güzel düğün hediyesi!
- Yaşam1 gün önce
17 yıllık evliliğini bitiren Ufuk Özkan’dan boşanma açıklaması: “Fikir ayrılığı yaşadık”
- Haber1 gün önce
Düzce’de balın dozunu kaçırdığı için bitkin düşen ayıya isim aranıyor
- Yaşam21 saat önce
‘O Kız’ dizisinin tanıtım fragmanı yayınlandı
- Haber23 saat önce
Ayı yavrusunu bitkin düşüren orman gülü balını dikkatli tüketmek gerekiyor
- Dünya2 gün önce
Çin’de yeni virüs paniği: Langya (LayV) virüsü 35 kişide görüldü
- Yaşam1 gün önce
Venessa Bryant, eşi Kobe Bryant ve kızı Gianna’nın ölümü sonrası harekete geçti: Fotoğraflar mahkemeye taşındı
- Yaşam1 gün önce
Sefo’dan Berkay ve Oğuzhan Koç’a ‘Bilmem mi’ tepkisi: “Bilmeyen değil, bilen söylesin”