Muharrem İnce: Erdoğan’ın dil koparma yorumu Taliban’ı, IŞİD’i hatırlatıyor

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara’da düzenlediği basın toplantısıyla partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini tanıttı. İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sanatçı Sezen Aksu’ya yönelik olarak kullandığı, “Hz. Adem’e dil uzatanların yeri geldiğinde dilini koparmak da bizim görevimizdir” ifadesi için “Bu bana Taliban’ı, IŞİD’i hatırlatıyor. Kafa koparanları hatırlatıyor” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce; Ankara’da Meyra Palace Hotel’de düzenlenen basın toplantısıyla partisinin MYK Üyelerini tanıttı.

İnce, partisinin MYK üyelerinin kendisi haricinde; Gaye Usluer, Hakkı Akalın, Hüseyin Avni Aksoy, Özcan Özel, Mevlüt Dudu, Nurdan Şahin Demirbağ, Mehmet Levent Kazancıoğlu, Halil İlker Çelik, Yavuz Kayhan Yüreğir, Serkan Ufuk Akgün, Asuman Ali Güven, Burak Hasar, Ali Rıza Büyükuslu, Nejat Elaldı, İpek Özkal Sayan, Mahir Bakan ve Osman Serkan İleri’den oluştuğunu açıkladı.

Toplantıda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmeler yapan İnce, şunları söyledi:

“Camide dil koparılmasını gerçekten şaşkınlıkla izliyoruz. Sokakta birbirimize söylesek bunu tehdit suçu oluşmuştur. Bu söz, bir cumhurbaşkanına da bir parti başkanına da yakışmamaktadır. Bu bana Taliban’ı, IŞİD’i hatırlatıyor. Kafa koparanları hatırlatıyor. Taliban’ın, IŞİD’in kafa koparmalarının bir kertik düşüğü bu… Arada çok fazla bir fark yok.

“YARGI HERHALDE TALİMATI YÜKSEK YERLERDEN ALMIŞ Kİ ANINDA GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ”

Erdoğan’ın Eylül 2021’de ne konuştuğunu çok iyi hatırlıyorum. Adli Yıl Açılış Töreni’nde, sırf ifade almak üzere gece yarısı gözaltına alma işlemlerine son verdik demişti. Ama son günlerde görüyoruz ki sözlerine katılmasam da, ben Sedef Kabaş’ın söylediklerine katılmıyorum, kaba buluyorum o sözleri, ama tutuklanmasını gerektirecek de bir durum olarak görmüyorum ve ne kadar hızlı bir yargımız varmış ki bizim hemen tutuklayıveriyorlar insanları. Yargı herhalde talimatı yüksek yerlerden almış ki anında görevini yerine getirdi.

“CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET MADDESİ ESKİ SİSTEME AİT BİR MADDE, DEĞİŞMELİ”

Cumhurbaşkanı aynı zamanda parti başkanı. O millete laf söylerken ağzına geleni söylüyor ama birisi ona laf söylediğinde parti başkanlığını unutuyor; ‘Aman ben Cumhurbaşkanıyım ha! Bana hakaret edemezsin’ diyor. Sorun buradan kaynaklanıyor. Bu madde eski sisteme ait bir madde. Bu madde değişmeli. Cumhurbaşkanına laf söylüyor diye bir gazeteci tutuklanıyor, ana muhalefet partisi başkanına yumruk atılıyor, yumruk. Hiç tutuklanan yok.

“SAYIN ÇELEBİ SAĞLIK SORUNU NEDENİYLE GÖREVLERİNDEN AYRILDI. PARTİ ÜYELİĞİ DURUYOR”

Sayın Çelebi, kendi sağlık sorunu olduğu için değil ailesinde bir sağlık sorunu olduğu için, görevini yapamayacağını belirtti, çok zaman ayıramayacağını belirtti ve ayrıldı. Parti üyeliği duruyor.

“TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU’NA CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI TEKLİF EDİLDİ”

TOBB Başkanı nasıl konuşmaz bu kadar iş yeri kapatılırken? Elektrik kesintisi var şimdi. TOBB Başkanı nasıl konuşmaz? Kendisine Cumhurbaşkanı adaylığı teklifi yapıldığı için konuşmuyordur belki. Muhalefet teklif etmiş kendisine, o da hayır dememiş. Böyle duyumlar alıyoruz. Ama Erdoğan’dan korkar. Aday falan olamaz.”

Muharrem İnce: Erdoğan’ın dil koparma yorumu Taliban’ı, IŞİD’i hatırlatıyor

Yorumlar kapalı.