Müge Anlı: “Ümit Can Uygun’un annesi Gülay Uygun, 2 gün sonra ifade verecekti”

Aleyna Çakır’ın ölümünde şüpheli olarak ifadesi alınan Ümit Can Uygun’un annesi Gülay Uygun ölü olarak bulundu.

Müge Anlı:
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aleyna Çakır’ın ölümünde şüpheli olarak ifadesi alınan Ümit Can Uygun’un annesi Gülay Uygun ölü olarak bulundu.

Şüpheli ölümün ardından Müge Anlı ile Tatlı Sert programına bağlanan gördü tanıklarının söyledikleri sonrası

Ümitcan Uygun’un annesi nasıl öldü?” sorusunun cevabı merak ediliyor.

Müge Anlı, Aleyna Çakır’ın ölümünde şüpheli olan Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun’un ölümünün ardından aile tarafından hedef gösterilmesine yönelik yaptığı açıklamada, “Ne söylerseniz söyleyin, ne yaparsanız yapın ben bu yolumdan dönmeyeceğim” dedi.

Ankara’da, Aleyna Çakır’ın evde ölü bulunması olayı ile ilgili gözaltına alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun (48), silahla başından vurulmuş halde dağlık alanda ölü bulundu. Yapılan ilk incelemede Gülay Uygun’un, intihar notu bırakarak yaşamına son verdiği belirlendi.

Gülay Uygun’un şüpheli ölümünden kendisinin ‘sorumlu’ tutulmasıyla ilgili açıklama yapan Anlı, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Yapılan ilk incelemede intihar notu bırakarak yaşamına son verdiği belirlenen Gülay Uygun’un kendisi hakkındaki iddialara yönelik 2 gün sonra ifadesinin alınmasının planlandığını söyleyen Anlı, “Allah rahmet eylesin. Devletin kurumları önemli kurumlardır. Soruşturmayı ben onlara bırakma taraftarıyım. Devlet de soruşturmayı başlattı, müfettişleri görevlendirdi. Çok sayıda kız bizi aradı bununla ilgili. Hatta 2 gün sonra da hanımefendinin ifadesi alınacakmış. Kızlar, ‘Rahmetli hanım bize Whatsapp grubu kurdu. ‘Benim hakkımda soru sorarlarsa iyi şeyler söyleyin’ diye yazdı’ dediler. Fakat konu onun üzerinde değilken dün şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Hep böyle bir tehdit var” diye konuştu.

Ümitcan Uygun ve babası, Gülay Uygun’un mektubunda iftira olarak nitelendirdiği iddialardan dolayı Müge Anlı’yı suçladığını iddia etmişti.

Müge Anlı ile Tatlı Sert programına ulaşan iddialara göre, Gülay Uygun parkta bir erkekle oturuyor. Parktakiler beyaz bir Sedan aracın Gülay Uygun’u alıp gittiğine tanık oluyor. Daha sonra Camiden kayıp anonsu yapılıyor. Ardından Ümitcan Uygun’un avukatı parka gelip Gülay Uygun’un fotoğrafını göstererek, Gülay Uygun’u görüp görmediklerini soruyor.

Bugün Müge Anlı’ya bağlanan hafriyat kamyonu şoförü ise Gülay Uygun’un ölü bulunduğu bölgede geçtiğimiz gün yaşananlar karşısındaki tanıklığını anlattı. Şoför Sedan aracın olduğu yeri karşıdan gördüğünü bir erkek bağırma sesini duyduğunu. Ardından da silah sesi geldiğini ve çevresindekilerin çocuk (duydukları erkek bağırma sesine istinaden) “kendisine kıydı” dediğini söyledi.

“Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümü”

Ankara’da 3 Haziran 2020’de intihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır’ın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Ümit Can Uygun tarafından şiddet uygulandığı ve yerde baygın yattığı görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.
Aleyna’nın Ümitcan Uygun tarafından ölüm ile tehdit edildiği ancak Çakır’ın Uygun hakkında yaptığı şikayet üzerine kovuşturmaya yer yok kararı verildiği öğrenilmişti. Ümitcan Uygun polis tarafında gözaltına alınıp daha sonra ise serbest bırakılmıştı.

Ölüm ile tehdit etmişler

Ankara’da Aleyna Çakır ismiyle bilenen Sema Esen’in, ölümünden önce 17 Nisan’da evine zorla girdiği iddiasıyla erkek arkadaşı Ümit Uygun ve arkadaşı Enes Ö., hakkında şikayetçi olduğu öğrenilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümit U. ve Enes Ö., hakkında ‘konut dokunulmazlığını ihlal etme’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemişti. Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açmıştı. İddianamede, şüpheli Ümit U.’nun 17 Nisan’da gözaltına alındığı 1 gün sonra serbest bırakıldığı belirtilmişti.

“Kovuşturmaya gerek yok” kararı verilmiş”

İddianamede, Esen ile şüphelilerden Ümit Uygun’un sevgili oldukları, suç tarihinden üç gün önce ayrıldıkları belirtilmişti. Şüphelilerin Esen’in evine geldiklerinin belirtildiği iddianamede “Enes’in konuşmak istediğini söylemesi üzerine mağdurun kapıyı hafif aralaması ile birlikte şüphelilerin kapıyı iterek zorla içeri girdikleri, Ümit’in eve girdikten sonra Seni öldüreceğim’ diyerek tehditte bulunduğu” belirtildi. Şüpheli Ümit U., hakkında hakaret ve basit yaralama suçlarından ise kovuşturmaya yer olmadığına da karar verilmişti.

Müge Anlı: “Ümit Can Uygun’un annesi Gülay Uygun, 2 gün sonra ifade verecekti”

Yorumlar kapalı.