Milli güreşçi Kerem Kamal, Avrupa şampiyonu oldu

Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 60 kiloda mücadele eden Kerem Kamal, altın madalya kazandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkent Budapeşte’de gerçekleştirilen şampiyonanın son gününde milli güreşçi Kerem, grekoromen stil 60 kilo finalinde Bulgar Edmond Armen Nazaryan ile karşılaştı.

Rakibini 5-0 mağlup eden Kerem Kamal, büyüklerde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu. Kerem, Türk bayrağıyla minderde şampiyonluk turu attı.

Milli güreşçi, elemelerde Rumen Razvan Arnaut’u 9-0, çeyrek finalde Estonyalı Helary Maegisalu’yu 12-1, yarı finalde de Azerbaycanlı Murad Mammadov’u 8-0 teknik üstünlükle mağlup etmişti.

Kerem, Avrupa şampiyonalarında 2019’da bronz, 2020 ve 2021’de ise gümüş madalya almıştı.

Kerem Kamal’dan dünya şampiyonluğu sözü

Final müsabakasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kerem, çok mutlu olduğunu söyledi.

Son 4 Avrupa Şampiyonası’nda da madalya alma başarısı gösterdiğine işaret eden Kerem, “Çok şükür bu sefer şampiyonluk nasip oldu. Büyüklerde ilk altın madalyam. Umarım bu başlangıç olur. Örnek bir sporcu olmak istiyorum.” diye konuştu.

Gençlerde 3 kez dünya şampiyonu olan Kerem, şu ifadeleri kullandı:

“Sırada Dünya Şampiyonası, 2024 Paris Olimpiyatları var. 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılmıştım. Yeni federasyonumuz, hocalarımızla inşallah yeni bir sayfa olur. Benim burada olmamı sağlayan çok belli etmesem de Süleyman Güngör hocamın ellerinden öpüyorum. Buradan söz veriyorum, dünya şampiyonu olabilmek için elimden geleni yapacağım ve madalyayı ülkeme kazandıracağım.”

Bakan Kasapoğlu’ndan Kerem Kamal’a tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, organizasyonda grekoromen stil 60 kiloda altın madalyanın sahibi olan milli güreşçi Kerem Kamal için yayımladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stil 60 kilo finalinde rakibini 5-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu olan Kerem Kamal’ı kutluyorum. Bizleri gururlandıran sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum.”

Milli güreşçi Kerem Kamal, Avrupa şampiyonu oldu

Yorumlar kapalı.