MHP’li Cemal Enginyurt’a kesin ihraç talebi

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli üzerinden AKP'yi eleştiren MHP'li Cemal Enginyurt, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Enginyurt, zaman zaman AKP'yi eleştirdiği için Devlet Bahçeli tarafından uyarıldığını söylemişti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Enginyurt, son olarak Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli üzerinden AKP’yi eleştirmiş, AKP’nin MHP’yi yok saydığını dile getirmişti.

“Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz” diyen Enginyurt, “Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Enginyurt’un son açıklaması şöyleydi:

“Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhafet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz.

Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı… Biz anlatamıyor muyuz projeleri. Muhalefet mi ettik size?”

BAHÇELİ UYARIYORDU

Enginyurt, daha önce bir söyleşisinde ise sert çıkışları nedeniyle Bahçeli tarafından uyarıldığını söylemişti. Enginyurt, “Tabi bu konuda Sayın Genel Başkanımız bazen beni uyarıyor. Sert çıkışlarım sebebiyle. Tabii sert çıkışlarım derken aslında Cumhur İttifakı anlamında. Çünkü ben bazen AK Parti’ye de yükleniyorum bazı yanlışlar gördüğümde, hazmedemediğim şeyler olduğunda. Benim mizacım bu. Yani ben söylemek durumundayım” diye cevap vermişti.

CEMAL ENGİNYURT KİMDİR?

Enginyurt, 9 Nisan 1965 yılında Ordu’nun Dedeli Köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ordu’da tamamladı. Üniversite öğrenimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünde yaptı.

Ülkü Ocakları üyesiyken 12 Eylül 1980 darbesinin ardından 3 yıl hapiste kaldı. 1986 yılında Ordu Bizim Ocak temciliğini kurarak,12 Eylül sonrası İlk Ülkü Ocakları faaliyetini başlattı. 1991 yılında MÇP İl sekreteri olarak başladığı parti yöneticiliği,1993 yılında MHP MYK üyesi, 1994 yılında MHP Ordu il başkanı seçildi. Aynı yıl MHP’den Ordu Belediye başkan adayı,1995 seçimlerinde MHP Ordu 1.sıra milletvekili adayı oldu.

1997 yılında MHP Ordu İl başkanlığına tekrar seçildi, 1999 yılında MHP 1.sıra milletvekili adayı olarak girdiği seçimden Ordu milletvekili olarak, MHP’nin Ordu ilinde seçilen ilk milletvekili oldu. 2012 yılında MHP Ordu İl Başkanlığı görevine tekrar seçildi. Bu görevi 2014 yılına kadar sürdürdü. 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu, seçilemedi. Haziran 2015 genel seçimlerinde MHP’den Ordu 1.sıra milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi.

24 Haziran 2018 Genel Seçimleri’nde MHP’den aday olarak tekrar TBMM’ye girdi.

MHP’li Cemal Enginyurt’a kesin ihraç talebi

Yorumlar kapalı.