Metiner: Biz Erdoğan’ın kendisini sevdik… Biz Erdoğan’ın yüreğini sevdik, o dik duruşunu sevdik

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Metiner "Bizimle uğraşıp bizim gibileri küstürmeye çalışacağınıza partimizi büyütmeye kalkışsaydınız bugün durumumuz farklı olurdu"

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Metiner, küçük yaşlarından beri ilkeleri doğrultusunda mücadele ettiği görüşünü dile getirirken “Doğruya doğru yanlışa yanlış dedik hep. Bir konuda karar verildiğinde de arkasında dimdik durduk. Bizim bağlılığımız ilkelerimizedir asıl” dedi.

Geçmişte AK Parti’den milletvekilliği yapan Mehmet Metiner, Yeni Şafak’ta kaleme aldığı köşe yazısında “Kendimi tarif etmekten yoruldum. Durduğum yer besbelli” dedi.

“Biz rüzgâra göre yelken açanlardan olmadık. Rüzgâra göre yön tayin edenlerden de… Bizim duruşumuzu rüzgâr belirlemedi hiç” diyen Yeni Şafak yazarı, şöyle devam etti:

15 yaşımızdan beri inandığımız ilkeler doğrultusunda mücadele ettik. Hiçbir dönem güçten ve güçlüden yana olmadık.Güce ve güçlüye bakarak rota belirlemedik.  Hep en muktedirlere karşı en zorlu zamanlarda ölümüne mücadele ettik. Bizi güce göre veya rüzgâra göre konum değiştirmeye müsait gibi gösteren namertler geçmişimizde bunun bir tek örneğini gösteremezler.

Biz Erdoğan’ın kendisini sevdik. Biz Erdoğan’ı sevdiğimizde o birileri yoktu. Tersine o birileri düşmandı Erdoğan’a ve davasına. Bizim sevdiğimiz Erdoğan’ın gücü yoktu o vakitler. Biz Erdoğan’ın yüreğini sevdik, o dik duruşunu sevdik, Erdoğan’ın şahsında somutlaştırdığı o idealleri sevdik. Erdoğan’ı sonradan gücü dolayısıyla sevenlerle veya seven gibi görünenlerle aramızdaki fark bu bizim. Bizim sevgimiz ve bağlılığımız dalkavukluk içermedi asla. Doğruya doğru yanlışa yanlış dedik hep. Bir konuda karar verildiğinde de arkasında dimdik durduk. Bizim bağlılığımız ilkelerimizedir asıl. Erdoğan’ı o ilkelerin lideri olduğu için sevdik. Seviyoruz. O ilkelerden taviz vermediği sürece de sevmeye ve arkasında durmaya devam edeceğiz.

Yazısının devamında “bir sitemini” yazan Metiner, şu ifadeleri kullandı:

Reis’i ve Ak Parti’yi ekranlarda savunduğumuzda “Reis’in adına sanki Ak Parti’nin sözcüsü gibi konuşuyor” deyip rahatsızlık duyan o birileri… “Üslubu çok sert ve kırıcı. Çok agresif ve kavgacı. Bu tavrıyla partiye zarar veriyor” diyenler… Bakıyorum da bugün Reis’i ve Ak Parti’yi, herkesi kucaklayan, daha yumuşak ve sevecen bir üslupla savunduğumuzda, üstelik “Ak Parti sözcüsü gibi “ davranmadan konuştuğumuzda da rahatsızlık duyuyorlar…

Reis’i ve Ak Parti’yi savunduğum için rahatsızlık duyan o birileri şimdi de tam tersinden rahatsızlık duyuyorlar. Demek ki derdiniz de hesabınız da başka sizin. Bizimle uğraşıp bizim gibileri küstürmeye çalışacağınıza partimizi büyütmeye kalkışsaydınız bugün durumumuz farklı olurdu. Ama bilesiniz ki, Reis’i size rağmen sevmeye ve Ak Parti’yi de Reis’ten dolayı desteklemeye kendi ilkelerimiz doğrultusunda devam edeceğiz. Reis’in dediği gibi, bize kibir yakışmaz, enaniyet hiç yakışmaz, biz tevazu ordusunun neferleri olarak yolumuza ilk günkü aşkla ve imanla devam diyoruz.

Metiner: Biz Erdoğan’ın kendisini sevdik… Biz Erdoğan’ın yüreğini sevdik, o dik duruşunu sevdik

Yorumlar kapalı.