“Mesih” olduğunu iddia eden Hasan Mezarcı: Benim de karikatürlerimi yapıyorlar, ben tepki göstermiyorum

Fransa'da Hz.Muhammed karikatürlerinin yayınlamasıyla ilgili yorumda bulunan Mezarcı, "Peygamber karikatürüne izin verdi diye, Avrupaya savaş ilan edercesine tepki göstermek, peygamber sevgisi değil, siyasî provokasyondur" dedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız Charlie Hebdo karikatür dergisinin Hz.Muhammed ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karikatürlerini yayınlaması sonrası başta Türkiye olmak üzere birçok İslam ülkesinden Fransa’ya karşı tepkiler yükselmişti.

Söz konusu karikatürlerle ilgili tepkiler gelmeye devam ederken, kendisini “İsla Mesih” ilan eden Refah Partisi İstanbul Eski Milletvekili Hasan Mezarcı konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mezarcı, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ben ki Îsâ Mesih’im, karikatürlerimin yapılmasına tepki göstermiyorum. Alenen hakaret içerenlere yasal çerçevede tepki gösterebilirsiniz diyorum. Peygamber karikatürüne izin verdi diye, Avrupaya savaş ilan edercesine tepki göstermek, peygamber sevgisi değil, siyasî provokasyondur” ifadelerini kullandı.

Mezarcı başka bir paylaşımında ise, “Avrupa’da yalnız Muhammed’in değil, İsa- Mesih’in de karikatürleri yayınlanıyor. Hakaret içeren karikatürlere tepki göstermek, doğal ve yasal bir haktır. Peygamber karikatürlerini, dinler arası çatışmaya döndürmek, hilal-haç kavgasına alet etmek; dindarlık değil, din sömürüsüdür” dedi.

Ne olmuştu?

Fransa’nın Paris şehrinde, öğretmen olduğu öğrenilen bir kişi boğazı kesilerek öldürülmüştü.

Öğretmeni öldürenin kişinin Rusya vatandaşı bir Müslüman olduğu ve öğretmenin öğrencilerine Hz.Muhammed’in karikatürlerini gösterdiği için öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Bu olaydan sonra Fransa’da birçok Müslüman STK’da denetimler başlatılmış, Macron ise ülkede İslamcı örgütlerle mücadele edeceklerini açıklamıştı.

Charlie Hebdo’nun Hz. Muhammed karikatürleri ise, Fransa’da devlet dairelerine yansıtılmıştı.

Bu duruma tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron’un için, “Zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var” ifadelerini kullanmıştı.

Gelinen süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de Fransız mallarına karşı boykot çağrısında bulunmuştu.

Fransa’ya tepki gösteren birçok İslam ülkesi de, Fransız mallarına karşı boykot kararı almıştı.

Charlie Hebdo’nun yeni sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili bir karükatür paylaşması sonrası iki ülke arasındaki gerilim daha da arttı.

“Mesih” olduğunu iddia eden Hasan Mezarcı: Benim de karikatürlerimi yapıyorlar, ben tepki göstermiyorum

Yorumlar kapalı.