Meral Akşener: Türkiye ekonomisi damadın mıncıklayacağı oyun hamuru değil

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Bakan Albayrak'a tepki gösterdi. Akşener, "Türkiye ekonomisi Erdoğan'ın damadının mıncıklayacağı oyun hamuru değildir. Türkiye Cumhuriyeti de sizin deneme tahtanız değil" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bakan Berat Albayrak’ın Yeni Ekonomi Paketi açıklamasında bir gazetecinin döviz kurlarındaki artışa ilişkin “ben dolar kurlarına bakmıyorum” demesine tepki gösteren Akşener, “Damat bakan 2020’de doları 6,90 lira 2021’de 7,68 ön görmüş. Arkadaşlar, dolar daha dün 7,76 liraydı. Bu aymazlık yetmezmiş gibi gazeteciler doları sorunca ben oraya bakmıyorum diyor. Damat bey sen nereye bakıyorsun?” dedi.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bu toplantımız herhangi bir toplantı değildir. Milletimizin uzun yılar sonra güneşin doğuşuna tanıklık edeceği yeni dönemin işaretidir. 2. olağan kurultayımızın görkemi iktidar yürüyüşümüzü bir kez daha göstermişti. Hazır olun millet bizi çağırıyor Hayallerimizle, plan ve projelerimizle zengin, mutlu bir Türkiye’yi inşa etmek için milletimizin emrine baş göz diyoruz. Bu kutlu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Tarihimiz kutlu çağların, kutlu mücadelelerin tarihidir. Bugün, Türk tarihi yeni bir mücadeleye, yeni bir dirilişe sahne oluyor. Bugün gözümüz, gönlümüz Can Azerbaycan’dan gelecek haberlerde. Dediler ki koca yürekli Mübariz İbrahimov’un şehit olduğu karakolda artık ay yıldızlı bayrak dalgalanıyor. İnşallah bir gün o bayrak Karabağ’da da dalgalanır.”

“Azerbaycan’da kardeşlerimizin yanında olmak için Azerbaycan elçiliğine müracaat ettik. Milletvekillerinden bir gurubun desteğimizi göstermesi amaçlı talepte bulunduk. Bunu bizzat ben takip edeceğim. Bu arada sayın Aliyev’in çok meşgul olduğunu düşünerek 2. Başkan sayın Aliyeva’yı aradım ama Azerbaycan’da internetin çökmesi nedeniyle birinci yardımcısıyla görüştüm.”

“Desteğimizle birlikte uyarılarımızı da aktarmak istiyorum. Aklı devreye sokmak ve sonuç alınacak adımlar atmak önemli. Ermenistan’ın işgalci olduğu gerçeği, Azerbaycan topraklarının 5’te birinin işgalde olduğu gerçeği en önemli kozumuzdur. Orta Doğu’da yapılan yanlışların burada yapılmamasını diliyoruz.”

BAHÇELİ’YE AYM TEPKİSİ

Yeni bir suni tartışmanın ateşi fitillendi. Bahçeli Anayasa mahkemesinin yapısı değiştirilmelidir dedi. Erdoğan da bir değişiklik önerisi gelirse evet diyeceğini ima etti. Hukuk sisteminde kuvvetler ayrılığı ilkesinin olmazsa olmazıdır. AYM hukuka aykırı çıkarılan kanunların yanlış verilen mahkeme kararlarının dönüp dolaşıp geldiği duvardır. Güçlü bir AYM milletin teminatıdır. Bizim de onaylamadığımız birçok karar imza attı ancak karar çıktıktan sonra hukuk devletine olan inancımız gereği bu kararlara hep uyduk. Her kararını beğenmek zoruna değilsiniz ama uymak zorundasınız. Mevcut Anayasa kapsamında verdiği kararlar üzerinden böyle bir kurumun tehditkâr ille tartışmaya açılması hukuk sistemimize vurulacak yeni bir darbedir.

‘DAMAT BEY SEN NEREYE BAKIYORSUN?’

Damat bakan pembe tablolarla millete yeni masallar anlattı. Yine ve yeniden ekonomi programı açıkladı. Cumhurbaşkanlığı sisteminin ne kadar felaket olduğunu itiraf eden bir program oldu. Damat bakan sadece 875 milyon dolar milli gelir diyor. Hem de dolardaki artışı umursamadığı halde diyor. İktidar 500 milyar dolar ihracat sözü verdi, yeni ekonomi programı bunun yarısı diyor. Sayın Erdoğan, OECD’de pandemiden en çok etkilenen 3. Ülke olduk diyor ama OECD ülkeleri arasında para birimi dolar karşısında en çok değer kaybeden Türk Lirası oldu. Türk Lirası dünya liginde iflas eden Arjantin ile iç savaşla boğuşan Suriye ile yarışıyor. Kendine gel sayın Erdoğan. Bu işi layıkıyla yapacak yüzlerce adam dururken, sen gidip hazineyi damadına emanet ettin. Türk Lirası değerliyle Türk milletinin alım gücü artar. Ama biz damat bakanı eleştiriyoruz diye bize kızıyorlar. Sadece damat olduğu için gelmiş geçmiş en kötü ekonomi yönetimini yaptığı için, birbiri ardına hata yaptığı için kızıyoruz.

Damat bu sefer kayınpederinin 2023 hedeflerini bile boşa çıkarmayı başarmış. Türkiye ekonomisi Erdoğan’ın damadının mıncıklayacağı oyun hamuru değildir. Türkiye Cumhuriyeti de sizin deneme tahtanız değil.”

Bu yetkiyi de evine ekmek götüremeyen emekliden, geleceği gasp edilen milletimizden alıyoruz. Damat bakan 2020’de doları 6,90 lira 2021’de 7,68 ön görmüş. Arkadaşlar, dolar daha dün 7,76 liraydı. Bu aymazlık yetmezmiş gibi gazeteciler doları sorunca ben oraya bakmıyorum diyor. Damat bey sen nereye bakıyorsun?

Yahu senin güya tarafsız merkez bankan bile bunu daha yüksek beklediğini senden 10 gün önce söyledi. Nitekim dün türlü oyunlarla enflasyon yüzde 11 çıktı. Damat bey sen nereye bakıyorsun?”

Arkadaşımız program lansmanında çıkıp ‘bu program istihdam odaklı’ diyor Biz de doğal olarak hemen istihdam oranlarına bakıyoruz. Geçen sene 28 milyon kişi çalışıyormuş, bu sene 26 milyon 700 bin. seneye 28 milyon kişi çalışacak diyor, iş gücüne katılım oranını düşürmüş sonra da utanmadan ben istihdam odaklı program hazırladım diyor. Allah aşkına damat bey söyler misin, sen nerelere bakıyorsun?

Devlet idaresini de ekonomi idaresini de aile şirketine çevirdikleri için gerçeklikten iyice koptular.

‘MİLLİ EĞİTİM BAKANI EBA’DAKİ ÇÖKMEYİ SAYMIYOR’

Belli ki damat bey kendi merkez bankasının açıklamalarına da bakmıyor. Damat bakan bu programın istihdam odaklı olacağını söyledi. İşgücü katılım oranını düşürmüş, ben istihdam odaklı program yaptım diyor. Türkiye ilginç, bir o kadar da tehlikeli bir yönetimle karşı karşıya. Milli Eğitim Bakanı EBA’daki çökmeyi saymıyor, Sağlık Bakanı belirti çıkmayanı hasta saymıyor, ama geçtiği köprülerin hazine garantilerinin hazine garantilerini tıkır tıkır sayıyor. Sayın Erdoğan’ın konuşmasından alıyoruz ki pandemiden etkilenenlere 35 milyar lira ödenmiş, köprü ve otoyollardan vaz geçilen gelir 36 milyar lira.

Ekonomide zikzak yapmaktan vazgeçin. Derhal ekonomiden anlayan Cumhurbaşkanı yardımcısı atayın Sayın Erdoğan.

Meral Akşener: Türkiye ekonomisi damadın mıncıklayacağı oyun hamuru değil

Yorumlar kapalı.