Melek İpek davası: Duruşma salonunda mübaşir dâhil herkes sevinçten ağladı

Yargılandığı davada tahliye edilen Melek İpek’in avukatı Onaran, “Bu davada beraat gibi algılayacağımız ‘cezanın verilmesine yer olmadığına’ karar verildi. Salonda mübaşir dahil herkes ağladı" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da kendisine işkence yaptığı ve ölümle tehdit ettiği iddiasıyla eşi Ramazan İpek’i av tüfeğiyle 7 Ocak’ta öldüren Melek İpek’in yargılandığı davanın üçüncü duruşması, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görüldü.

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık İpek hakkında, “kast olmaksızın taksirle insan öldürme” suçundan, 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti ise, “meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez” hükmü gereğince Melek İpek’in tahliyesine karar verdi.

‘BERAAT GİBİ ALGILAYACAĞIMIZ ‘CEZANIN VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA’ KARAR VERİLDİ’

Gazete Duvar’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre, hâkim karşısına çıktığı 3’üncü duruşmada 108 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Melek İpek’in dava avukatı Ahmet Onaran da bu kararın beraat niteliğinde olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti tarafından Türk Ceza Kanunu’nun 27. maddesinin ikinci fıkrası gereği İpek’e ceza verilmediğine dikkat çeken Onaran, “Bu davada beraat gibi algılayacağımız ‘cezanın verilmesine yer olmadığına’ karar verildi. Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 41 günde adil, hızlı, disiplinli, hukuka sıkı sıkıya bağlı bir yargılama yaparak kararını verdi. Artık başka duruşma olmayacak. Biz başından bu yana ekip arkadaşlarımızla beraber savunmamızın temelini meşru müdafaa üzerine kurduk. Bu durum kabul edilmese dahi meşru müdafaa sınırlarının aşılması nedeniyle cezasızlığı savunduk. Ayrıca, savunma tezlerimizi oluştururken Melek İpek dosyası gibi daha önce yaşanan, o dönemde herkesi üzen, Yargıtay denetiminden geçmiş, Yargıtay içtihatlarına da ulaşarak savunmamızı oluşturduk. Nitekim geldiğimiz noktada mahkeme heyeti, tahliye kararı verdi” dedi.

Melek İpek davası: Duruşma salonunda mübaşir dâhil herkes sevinçten ağladı

‘MÜBAŞİR DE DAHİL HERKES SEVİNÇ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI’

Melek İpek davasında verilen kararın toplum vicdanını da rahatlattığını kaydeden Onaran, “Melek İpek, tahliye kararının açıklanmasıyla hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı. Hatta duruşma salonunda kim varsa mübaşir de dahil herkes sevinç gözyaşlarını tutamadı. Mahkeme heyeti tam 41 günde davayı tüm yönleriyle inceleyerek kararını açıkladı. Melek artık çocukları ile uyuyacak. Şu an çocukları ile birlikte dinleniyor” diye konuştu.

SIRADA İSTİNAF VE YARGITAY SÜRECİ VAR: KARARIN DEĞİŞECEĞİNE İNANMIYORUM

Melek İpek dosyasının öncelikle İstinaf, ardından da Yargıtay denetimi göreceğini belirten Onaran, dava sürecine ilişkin şunları söyledi:

“Tabi bu kararın İstinaf ve Yargıtay süreci var; ancak ben bu kararın değişeceğine inanmıyorum. İstinafın da bu şekilde karar vereceğini düşünüyorum. Şu ana kadar karara savcılıktan bir itiraz gelmedi. Davanın karşı tarafı ise usulen itirazlarını saklı tutmak adına ‘süre tutum’ dilekçesi gönderdiler. Şu anda Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı, Bölge İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay denetimi gördükten sonra emsal karar niteliğindeki içtihatlar arasında yerini alır. Ancak emsal karardan kastımız; somut verilerin, suç unsurunun çok yakın özellikler göstermesi önemlidir. Bizim temennimiz başka benzer olaylarda bu ve benzeri kararların kullanılmasını gerektirecek olayların yaşanmaması.”

Ne olmuştu?

Servis şoförü Ramazan İpek’in (32), Döşemealtı ilçesinde ellerine kelepçe taktığı eşi Melek İpek’i, 7 Ocak’ta darp ettiği, ertesi gün kadının sabah saatlerinde işe gidip gelen eşini av tüfeğiyle öldürdüğü öne sürülmüştü. Hazırlanan iddianamede, tutuklanan Melek İpek’in, “haksız tahrik” indirimi uygulanarak, 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Melek İpek davası: Duruşma salonunda mübaşir dâhil herkes sevinçten ağladı

Yorumlar kapalı.