Mehmet Barlas: Kolay bir seçim olmayacak

20 yıllık AKP iktidarının ülkeyi soktuğu kriz sarmalı yurttaşı derinden etkilerken erken seçim talepleri gündemdeki yerini koruyor. Yandaş Sabah başyazarı Mehmet Barlas, ‘erken seçim’ demeden seçime dikkat çekerek, “Kısacası seçim var ama zor bir süreç bizi bekliyor” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonomik kriz ve iktidarın yoğunlaşan baskıları muhalefetin erken seçim taleplerini yükseltirken iktidar kanadı resmi açıklamalarında erken seçim taleplerine olumsuz yanıt veriyor. Ancak tüm bunlara karşın erken seçim iddiaları gündemdeki yerini kaybetmiyor.

Yandaş Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, bugünkü yazısında ‘erken seçim’ demeden Türkiye’nin bir seçim atmosferine girdiğini söyledi. “MHP kampanyayı şimdiden başlattı. Toplantılarında hangi MHP’li sözcünün hangi bölgede ağırlık koyacağı kararlaştırılıyor” diyen Barlas, AKP için ise, “Açıkçası AK Parti seçim atmosferine MHP kadar erkenden ve hızla girmedi” ifadelerini kullandı.

Yazısının devamında AKP’nin henüz seçim heyecanını tam anlamıyla yaşayamadığını söyleyen Barlas, “Sanırım önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan da tam olarak düğmeye basıp Türkiye’yi bölüm bölüm harekete geçirecek. Kabul edelim ki kolay bir seçim olmayacak” dedi.

Barlas, şöyle devam etti: “Kabul edelim ki dönemin siyasi yıldızı tartışmasız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Elini atmadığı konu, müdahale etmediği durum yok gibi. Belki bu avantaj sayılsa da dezavantaj da olabilir. Çünkü bazı AK Partililer liderden talimat almayı veya ona yakın görünmeyi seçim kazanmaktan daha fazla önem veriyorlar. Şimdilik görünüm bu. Sanırım önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan bu aksaklığın farkına varacak, teşkilatların sahada daha etkin siyasi mücadele vermenin yollarını arayacak.

Kısacası seçim var ama zor bir süreç bizi bekliyor.”

Mehmet Barlas: Kolay bir seçim olmayacak

Yorumlar kapalı.