Meclisteki yumruklu kavga mahkemeye taşınıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu’nda, kendisiyle ilgili söylediği sözler nedeniyle CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e dava açacağını belirterek, “Bana, şahsıma hakaret eden Özgür Özel’i mahkemeye vereceğim. İnşallah hakim ehliyet verir de ceza alır” dedi. Özel de Bakan Soylu hakkında dava açacağını söyleyerek, “Sayın Bakan, herhalde çocukları uzak tutamadığı bazı kimyasallardan kendini de uzak tutamıyor. Neyin kafası bu, ben de anlamadım” diye konuştu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi ve 2020 yılı kesin hesapları görüşülüyor. CHP ve HDP grup başkanvekilleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında değerlendirmede bulundu. Bakan Soylu, grup başkan vekillerinin ardından söz aldı. Soylu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in kendine yönelik sözlerini anımsatarak, “Birincisi; bana, şahsıma hakaret eden Özgür Özel’i mahkemeye vereceğim. İnşallah hakim ehliyet verir de ceza alır. İki; hiç endişe etmeyin, Allah’a şükür, Recep Tayyip Erdoğan, Doktor Devlet Bahçeli Bey… Size bir şey söyleyeyim; geliyor gelmekte olan” dedi.

Soylu’nun ardından TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık söz aldı. Şık, Bakan Soylu hakkındaki iddiaları anımsattı. Şık, “Peker’e yalancı diyorsunuz ama halk size değil yalancı dediğiniz kişiye inanıyor” diyerek, Soylu’nun hakikatin ortaya çıkmasını istemediği için yargıya başvurmadığını öne sürdü. Şık, Bakan Soylu’nun “Bir İçişleri Bakanı düşünün ki mafyanın suçlarını engellemesi gerekirken mafya çıkmış, İçişleri Bakanı’nın suçlarını ifşa ediyor” diye konuştu.

Şık, konuşurken süresi bitti. Konuşmaya devam eden Şık, elindeki dövizi göstererek yerine döndü.

Özgür Özel de Bakan Soylu’ya, “Bugün ne olduysa dava açmaya karar verdi. Zaman aşımına uğramamış ne konu varsa ben de ona dava açacağım. Akıl baliğ meselesini tartışıyor. Cezai ehliyeti var mı filan? Sayın Bakan, herhalde çocukları uzak tutamadığı bazı kimyasallardan kendini de uzak tutamıyor. Neyin kafası bu ben de anlamadım” dedi.

Meclisteki yumruklu kavga mahkemeye taşınıyor

Yorumlar kapalı.