Meclis’te Koronavirüs Önergesi AKP ve MHP’nin Oylarıyla Reddedildi

Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan ettiği ve şu ana kadar 170 kişinin ölümüne yol açan koronavirüs ile ilgili Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasına yönelik önerge AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurul’da İYİ Parti’nin, Çin’de ortaya çıkan koronavirüse ilişkin Türkiye’de olası bir ölümcül salgınının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla araştırma komisyonu kurulması önergesi görüşüldü.

İYİ Partili Türkkan: “Hiçbir ülke bu riskten uzak değil”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, şu ana kadar 170 kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgını ile ilgili olarak;

“Alınan tüm önlemlere rağmen, virüs şu ana kadar Çin dışında 14 ülkeye daha sıçramıştır. Küreselleşmeyle birlikte ulaşım teknolojilerinin ve yoğunluğunun son derece arttığı bir dönemde, hiçbir ülke insandan insana hava yoluyla bulaşabilen bir virüs riskinden uzak değildir” dedi.

Türkkan, bu nedenle Meclis’te araştırma komisyonu kurulması gerektiğine dikkat çekti.

CHP ve HDP’den önergeye destek

HDP grubu adına söz alan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da hastalığa karşı Türkiye’de gerekli tedbirlerin alınmadığını ileri sürdü.

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ise İYİ Parti’nin bu yönde verdikleri önergeyi desteklediklerini kaydetti.

AKP’li Şeker: “Gerekli önlemler alındı”

AKP Karaman Milletvekili Recep Şeker ise Türkiye’de virüs ile ilgili gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Şeker, “Sağlık Bakanlığımız ve taşra teşkilatı bu konunun ilk anından itibaren 7/24 çalışarak gerekli tedbirleri almaya devam etmektedir. Sağlık Bakanlığımız ve diğer kamu kuruluşlarımız gerekli tüm tedbirleri almıştır” ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin ardından, İYİ Parti’nin araştırma önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Meclis’te Koronavirüs Önergesi AKP ve MHP’nin Oylarıyla Reddedildi

Yorumlar kapalı.