MEB’den Kılıçdaroğlu’na mülakat yanıtı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Danıştay’ın verdiği bir karar var. KPSS’de aldığı puanla mülakatta verilecek puan aralığını belirliyor. Danıştay kararına uymuyorlar” sözleri ile ilgili olarak “Söz konusu ifadede atıfta bulunulduğu gibi bir Danıştay kararı yoktur” açıklamasını yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün CHP Genel Merkezi’nde mülakat mağdurları ile birlikte yaptığı açıklamada; “Danıştay’ın verdiği bir karar var. Mülakatta artı üç, eksi üç puan verebilirsiniz diyor. Puan aralığı belirliyor. KPSS’de aldığı puanla mülakatta verilecek puan aralığını belirliyor. Buna uymuyorlar: Yani Danıştay kararına uymuyorlar. Danıştay, yargı kararına uymayan bir yönetim olabilir mi? Aklımızın almadığı, düşünemediğimiz olaylar Türkiye’de gerçekleşiyor” demişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kılıçdaroğlu’nun sözünü ettiği Danıştay kararı ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlığı yazılı açıklaması şöyle:

“Söz konusu ifadede atıfta bulunulduğu gibi bir Danıştay kararı yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı, hukuk devleti ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’nu Milli Eğitim Bakanlığımızı uymamakla itham ettiği söz konusu Danıştay kararını açıklamaya davet ediyoruz.” 

MEB’den Kılıçdaroğlu’na mülakat yanıtı

Yorumlar kapalı.