Masumiyet’in Ela’sı İlayda Alişan: 9 yaşındayken annemi kanserden kaybettim

Hülya Avşar, Mehmet Aslantuğ, Deniz Çakır ve Serkan Tütüncü'nün başrollerini paylaştığı 'Masumiyet' dizisinde 'Ela' karakterini canlandıran İlayda Alişan (25), 9 yaşındayken annesini kanserden kaybettiğini söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlayda Alişan, Hürriyet gazetesinden Hakan Gence’ye verdiği röportajda, oyunculuk macerasının nasıl başladığını anlatırken, “Çocukluğuna dair ilk hatırladığın şey ne?” sorusuna duygulandıran bir cevap verdi.

Seni yeni tanıyacak birine kendini anlatman gerekse nasıl anlatırsın?
Uslanmaz bir hayalperest, hayvansever, yenilik ve değişim meraklısı, yaratıcılık meftunu…

Çocukluğuna dair ilk hatırladığın şey ne? 
Ben 6-7 yaşlarındayken annemin beni okula uğurlamak için uyandırdığı ve yumurta pişirdiği bir an geldi aklıma. Sık sık gözümün önüne gelir.

Masumiyet'in Ela'sı İlayda Alişan: 9 yaşındayken annemi kanserden kaybettim

Nasıl bir hayatın vardı? 
Mutlu bir çocuktum. Yarım ama mutlu bir ailede büyüdük.

Neden yarım? 
Annemi ben 9 yaşımdayken kanserden kaybettik. Ablacığım var, bana gözü gibi bakan, annelik eden. Babam (Remzi Alişan) gazeteciydi, yıllarca Hürriyet’te çalıştı. Şefkatiyle bizi sarıp sarmaladı, sevgiyle eğitti. Sıcacık bir yuvamız vardı, hâlâ da öyle.

Hayatını değiştiren, babanın bir arkadaşının kimseye haber vermeden seni ajansına kaydettirmesi olmuş… 
Babamın arkadaşının ajansı vardı. Orada benim fotoğraflarımı çekiyorlar ama yıllarca herhangi bir işin içinde bulunmuyorum.

Sonra ne oluyor da oyunculuk kapıları sana açılıyor? 
Yıllar sonra, ben lisedeyken bir dizi teklifi geldi. Görüşmeye gittim, deneme çekimine girdim ve işe seçildim. Oyunculuk serüvenim de işte böyle başladı.

Masumiyet'in Ela'sı İlayda Alişan: 9 yaşındayken annemi kanserden kaybettim

Hangi noktada ‘Bu benim mesleğim olur’ dedin? 
Çocukluğumda oyunculukla ilgili hayallerim yoktu. Lise çağlarındaysa sanatla ilgilenir oldum. Okuldan kaçar, tiyatroya, sinemaya giderdim. İlk dizimi çekmeye başladığımda içimde bana kendimi buraya ait olduğumu hissettiren bir ateş vardı. Hâlâ var. Hep de olsun.

Madem içinde o ateş vardı, neden Bilgi Üniversitesi’nde moda tasarımı okudun? 
Orası biraz karışık. Ailem bir altın bileziğim olsun istedi. Ben de o zamanlar şimdiki kadar gözü kara değildim, güvenli alan insanıydım. Modaya da çocukluğumdan bu yana hep ilgim olmuştur. Bir şeyler tasarlamayı, üretmeyi, kendimi bir şeyler üreterek ifade etmeyi sevdim. Bu anlamda kendimi en yakın hissettiğim şey oyunculuk dışında modaydı diyebilirim.

Masumiyet’in Ela’sı İlayda Alişan: 9 yaşındayken annemi kanserden kaybettim

Yorumlar kapalı.