MasterChef Hamza kimdir? MasterChef Hamza Mercimek kaç yaşında, nereli?

MasterChef 2021'de son 16'ya katılan isimlerden Hamza Mercimek yaptığı konuşmalar ve son iki elemeden kurtulması ile dikkat çeken yarışmacılardan. Yarışmaya İstanbul'dan katılan Hamza Mercimek aslen Bolu Mengenli. İlk yarışmada şeflerin karşısına Damla Sakızlı Levrek Buğulama yapan MasterChef Hamza şeflerden tam not almış ve düellolara kalmayı başarmıştı. Peki MasterChef Hamza kimdir? MasterChef Hamza Mercimek kaç yaşında, nereli?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MasterChef Hamza kimdir sorusu bu akşam ana kadronun ilk bölümü ile ekrana gelecek. Yarışmada son 16’ya kalan isimler arasında yer alan Hamza Mercimek yarışmada şeflerin karşısına ilk olarak Damla Sakızlı Levrek Buğulama ile çıktı. Şeflerden tam not alan Hamza Mercimek’e Mehmet Şef son 16’ya kalması halinde senin adın Mercimek olarak kalır diye takılmıştı. Yarışmacı son 16’ya kalmayı başararak ilk hedefine ulaştı.

MasterChef’in son 16 turunda ilk iki haftanın eleme turunda da son ikiye kalan Hamza Mercimek rakiplerini eleyerek yarışmada tutunmayı başardı.

MasterChef Hamza kimdir? MasterChef Hamza Mercimek kaç yaşında, nereli?

MASTERCHEF HAMZA KİMDİR?

MasterChef Hamza, 1996 tarihinde İstanbul Kadıköy’de dünyaya geldi. Bolu Mengenlidir ve yarışmaya İstanbul’dan katıldı.

25 yaşında olan Hamza Mercimek’in iki kardeş ve her iki kardeşi de aşçı. Liseyi Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde okuyan MasterChef Hamza yaşantısını İstanbul Ümraniye’de sürdürüyor.

Ailesinin de yemekle uğraştığını ifade eden Hamza Mercimek, Karaköy’de Berlin Line Karaköy isimli bir mekanda şef olarak çalışıyor.

Dedelerinden aldığı aşçılık mesleğini ileri noktalara taşımak ve Anadolu’nun lezzetlerini dünyaya duyurmak için her daim çalışmalar yapmakta.

MasterChef Hamza, 2020’de World Food İstanbul’un düzenlediği yarışmada asma yaprağında barbun yemeği ile ‘En Yaratıcı Tabak’ ödülünü aldı.

MasterChef Hamza kimdir? MasterChef Hamza Mercimek kaç yaşında, nereli?

Yorumlar kapalı.