Marulun faydaları nelerdir? Marul neye iyi gelir, ne işe yarar?

Marul en çok sevilen salatalık malzemelerinden bir tanesidir. Marul aynı zamanda faydaları ile ön plana çıkmaktadır. Besin değerleri ile ön plana çıkan marul oldukça besleyicidir.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marul papatyagillerden olan bir bitkidir. A ve C vitaminleri bakımından marul son derecede önemlidir. Vücudun en önemli vitaminlerini barındıran marulun tüketimi de genel olarak önerilmektedir. Marul birçok hastalığa iyi gelmektedir. Yüksek miktarda lif içeren bir besin kaynağıdır. Bundan ötürü zayıflamak için marul sürekli olarak tercih ediliyor.

Marulun Faydaları Nelerdir?

1) Kolesterolü Düşürür

Marul özellikle yüksek kan basıncını düşürmek için birebir besin kaynağıdır. Bundan dolayı kan basıncını dengelemek yani kötü kolesterolü düşürmek açısından marul tercih edilmektedir. Marul LDL kolesterolün düşürülmesi açısından oldukça iyidir. Marul tüketimi sonucunda kolesterolün düşürülmesinin testi canlılarda da yapılmıştır. Yapılan testler sonucunda kolesterol için marul tüketimi oldukça önemli olarak görülmüştür.

2) Kansere Önlemeye Yardımcı Olur

Kanser hastalığı çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer almaktadır. Marul ise özellikle belirli kanser hücrelerinin çoğalmasını engeller. Var olan kanser hücrelerinin de en aza indirmesini sağlar. Marulun özellikle suyu lösemiye oldukça iyi gelmektedir. Bu şekilde kanser hücrelerin çoğalmasını engeller ve kanserin yayılmasını engeller.

3) Gözlere İyi Gelir

Görme sağlığı özellikle belirli yaştan itibaren önemlidir. Yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan görme problemleri için marul önerilmektedir. Marul görme sağlığı açısından son derece faydalıdır. Aynı zamanda marul bir antioksidan görevi görmektedir. Bu besin yoğun miktarda zeaksantin içerir. Zeaksantin içerdiğinden dolayı göz damar sağlığı ve görme bozuklukları için marul birebir olarak bilinmektedir. Aynı zamanda yaşlılarda marul tüketmek katarakt gelişimini engellemesi açısından son derecede önemlidir.

4) Sindirime Yardımcı Olur

Sindirim sistemi hastalıkları sonucu birçok kişide önemli rahatsızlıklar meydana gelmektedir. Özellikle kabızlık ve mide şişkinliği toplumda sıklıkla karşılaşılan problemlerin başında yer almaktadır. Sindirim sistemini daha iyi çalıştırmak açısından yüksek lif içeren gıdaların tüketilmesi son derecede önemlidir. Özellikle kabızlık gibi hastalıklar için marul tüketmek önem teşkil eder. Marul kolay sindirilir ve bağırsakların da dostudur. Bağırsakların kolay sindirdiği bir besin olduğundan dolayı kabızlık ve şişkinlik gibi şikayetleri yaşamanızı engeller.

Marul Neye İyi Gelir?

1) Şeker Hastalığına İyi Gelir

Marul şeker hastaları için birebirdir. Özellikle vücuttaki insülin direncini belirli bir seviyede tutmak açısından marul tüketimi önem teşkil eder. Marul tüketerek vücutta yer alan şeker belirtilerini en az seviyeye indirebilirsiniz. Marul aynı zamanda kan şekerini de düzenler ve kanın en iyi seviyede olmasını sağlar.

2) Reflüye İyi Gelir

Reflü en önemli mide problemleri arasında yer almaktadır. Özellikle reflü birçok kişinin müzdarip olduğu bir rahatsızlıktır. Hal böyle olunca reflü şikayetlerini en aza indirmek açısından marul tüketimi önerilmektedir. Marul doğal yollardan reflünün geçmesini sağlamaktadır. Mideyi rahatlatır ve mideyi korur.

3) Ülsere İyi Gelir

Reflüden sonra diğer iyi geldiği mide rahatsızlıkları arasında ülser gelmektedir. Marul aynı zamanda ülser hastaları için de genel olarak önerilen bir besin kaynağıdır. Hal böyle olunca ülser şikayeti yaşayan kişiler düzenli olarak marul tüketmektedirler.

Marul Ne İşe Yarar?

1) Kemik ve Kas Gelişimini Destekler

Marul K vitamini bakımından zengin gıdalar arasındadır. Kemiklerin ve kasların gelişimi açısından da k vitamini önemlidir. İleri yaşlarda ortaya çıkan kas hastalıkları ve kemik hastalıklarının önüne geçmesi açısından marul tüketimi elzemdir.

2) Sinir Hücrelerini Güçlendirir

Vücut içerisinde beyinden gelen komutların daha iyi olması için sinir hücrelerini iyileştiren marulun tüketimi teşvik edilmektedir.

Marulun faydaları nelerdir? Marul neye iyi gelir, ne işe yarar?

Yorumlar kapalı.