“Lise kraliçesi” seçiminde sahte oy: Müdür yardımcısı ve kızı tutuklandı

17 yaşındaki kızın sahte oy kullandıklarını söyleyip övündüğü ortaya çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Florida eyaletindeki bir müdür yardımcısının, okulların kullandığı bilgisayar sistemini hackleyerek kızının okuduğu lisenin kraliçe seçiminde sahte oy kullandığı ortaya çıktı.

Laura Rose Carroll’ın, 2020’de Tate Lisesi’nin eve dönüş kraliçesi (homecoming queen – mezunlar için yapılan etkinliklerde okulu temsil etmesi için seçilen öğrenci) olan 17 yaşındaki kızının da olayda parmağı olduğu tespit edilirken ikili tutuklandı.

Olay Ekim 2020’deki seçimde onlarca sahte oyun kullanıldığının fark edilmesiyle patlak verdi. Bunun ardından bir soruşturma yürüten Florida Emniyet Teşkilatı’ndan (Florida Department of Law Enforcement – FDLE) özel ajanlar, söz konusu oyların 117’sinin aynı IP adresinden gönderildiğini keşfetti.

New York Post’un haberine göre IP adresinin izini süren yetkililer, Carroll ve kızı Emily Rose Grover’ın bilgisayarlarına ulaştı.

FDLE, Bellview İlköğretim Okulu’nun müdür yardımcısı Carroll’ın, Escambia Belediyesi’ndeki okulların ortak kullandığı bilgisayar sistemine giriş izni olduğunu, bunu kullanarak kızıyla bilgisayar ve cep telefonu üzerinden diğer öğrencilerin hesabına erişip oy kullandığını açıkladı.

Ayrıca 9 öğrenci ve bir öğretmen, Grover’ın daha önce annesinin hesabını kullanarak kendisi adına oy kullandıklarını söyleyip övündüğünü yetkililere bildirdi.

Escambia Belediyesi’ndeki okulların müfettişi Tim Smith, Carroll’ın işten uzaklaştırıldığını ifade ederken FDLE, Grover’ın okuldan atıldığını duyurdu.

Anne ve kız, elektronik cihaz kullanıcılarına karşı suç işleme, iletişim cihazlarının kanuna aykırı şekilde kullanımı, kişisel bilgilerin suç için kullanımı ve bu suçları işlemek için komplo kurmayla suçlanıyor.

Escambia Belediye Hapishanesi’ne konulan Carroll’ın kefaleti 8 bin 500 dolar (yaklaşık 65 bin TL) olarak belirlendi. Grover ise Escambia Bölgesi Çocuk Gözaltı Merkezi’ne yerleştirildi.

“Lise kraliçesi” seçiminde sahte oy: Müdür yardımcısı ve kızı tutuklandı

Yorumlar kapalı.