Liquid’e 80 milyon dolarlık hack saldırısı!

Dünyaca ünlü kripto para borsası Liquid, siber saldırıya uğradığını ve 80 milyon dolar değerindeki kripto paranın çalındığını twitter'dan duyurdu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasında yaşanan siber saldırıların sayısında ciddi bir artış söz konusu. Özellikle geçtiğimiz günlerde Poly Network’ün 611 milyon dolar değerindeki kripto parayı çaldırmasının ardından  bir başka kripto para platformu olan Liquid, siber saldırıya uğradığını açıkladı.

Ünlü kripto para borsası Liquid, siber saldırıya uğradı

Japonya merkezli kripto para borsası olan Liquid, siber saldırılarıya uğradı. Platformun yetkilileri Twitter üzerinden hacklendiklerini duyururken, bilgisayar korsanlarının saldırı sonucunda 80 milyon dolar değerindeki kripto parayı ele geçirdiğini duyurdu.

Liquid, siber saldırının sıcak cüzdanları hedef aldığını ve çalınan kripto paraların an itibariyle soğuk cüzdanlara taşınmaya başlandığını ifade etti. Olay sonrası tedbir olarak para çekme ve yatırma işlemlerini askıya aldığını açıklayan platform, kullanıcılarına soruşturma boyunca şeffaf olacağının da sözünü verdi.

Aynı zamanda saldırıya dahil olma ihtimali bulunan cüzdanları da kamuoyu ile paylaşan platform, bu hamlesini farklı kripto para borsalarının aynı durumu yaşamasını engellemek için yaptığını belirtti. Bunun üzerine bir başka kripto para platformu olan KuCoin, Liquid’in paylaştığı cüzdan adreslerinin kısa sürede kara listeye alındığını açıkladı.

Liquid tarafından çalınan kripto paraların türü ve miktarları henüz açıklanmasa da Cointelegraph’a göre, 107 Bitcoin, 9 milyon Tron, 11 milyon Ripple ve değeri 60 milyon dolara denk gelen Ethereum ve ERC-20 token ele geçirildi.

 

 

Liquid’e 80 milyon dolarlık hack saldırısı!

Yorumlar kapalı.