Leman, ‘Bakın burası çok önemli’ dedi, Albayrak engelleme kararı çıkarttı

Leman'ın kapağında yer alan Bakan Berat Albayrak ile ilgili karikatüre internette erişim engeli getirildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mizah dergisi Leman’ın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ilgili karikatürüne internette erişim engeli getirildi.

DW Türkçe’nin haberine göre, Bakan Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhından arsa aldığına ilişkin karikatüre ve söz konusu haberlere Perşembe günü internet üzerinden erişim engeli getirildi. Leman dergisi Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Akgün, son erişim engeliyle ilgili dergiye resmî bir bildirim gelmediğini söyledi Akgün “Biz de basından okuduk. Bu haberle ilgili yapılan her şeye erişim engeli getirilmiş, aralarında bizim kapağımız da var. Bu çağda dijital alanda getirilen sansür aslında tam tersi bir etki yarattı. Şu an kapak inanılmaz şekilde paylaşılıyor” dedi.

‘BAKIN BURASI ÇOK ÖNEMLİ’

Kanal İstanbul projesiyle birlikte bu güzergâh üzerinde satın alınan araziler gündeme gelirken, Leman dergisi, Bakan Albayrak’ın da Kanal İstanbul güzergâhı üzerinde arazi satın aldığına ilişkin Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine kapağında yer verdi. Dergi kapağında Kanal İstanbul güzergahının yer aldığı harita üzerinde Berat Albayrak karikatürleri “Bakın burası çok önemli” konuşma balonlarıyla görülüyor. Söz konusu haberlere ilişkin, Albayrak’ın 12 Şubat tarihinde İstanbul Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptığı erişim engeli talebi mahkeme tarafından aynı gün kabul edildi. Çıkan haberlerin yanı sıra 22 Ocak’ta yayımlanan Leman’ın kapağında yer alan karikatüre de mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi.

Leman’ın haber sitesi, söz konusu karikatüre “Bakan, yabancıya gitmesin diye Kanal İstanbul güzergâhından arsa almış” başlığıyla yayınlanan haberinde yer vermişti.

Leman, ‘Bakın burası çok önemli’ dedi, Albayrak engelleme kararı çıkarttı

Yorumlar kapalı.