Lahana suyu nasıl hazırlanır? Lahana suyunun faydaları nelerdir, zayıflatır mı?

Son yıllarda özellikle ideal kiloya ulaşmak amacıyla kullanılan lahana suyu tarifleri hem sağlıklı olarak kilo vermeye yardımcı olduğu için hem de kolaylıkla yapıldığı için tercih edilmektedir. Lahana suyunun kaynatılarak içilmesi bir yandan hastalıklara şifa olurken diğer yandan vücuttaki ödemleri yok etmeyi sağlamaktadır.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lahana Suyu Nasıl Hazırlanır?

Lahana suyu hazırlamak oldukça kolaydır. Her kullanımda yeniden hazırlanması yahut hazırlanan lahana suyunun gün içerisinde bitirilmesi gerekmektedir.

  • Lahana suyu hazırlamak için malzemeler; lahana kesilerek iç yapraklarından alınan 4 ile 5 tane orta boy yaprak, 3 su bardağı su
  • Lahana yaprakları bir tencerede su ile beraber 5 ila 6 dakika kaynatılmaktadır. Kaynayan lahanalar süzülerek lahana suyu elde edilir. Kokusundan dolayı içmekte zorlanılıyorsa içerisine limon suyu eklemek mümkündür.
  • Lahana suyu kullanımında günde 3 kez içilmesi önerilmektedir. Günde üç kez içilmeye 5 gün boyunca devam ettikten sonra ara verilerek tekrar lahana suyu kürüne devam edilmektedir.

Lahana Suyunun Faydaları Nelerdir?

Lahana suyu kürü birçok rahatsızlığa iyi geldiği gibi vücutta bulunan zararlı maddelerin atılımını sağlayarak vücudu temizleyen bir etki barındırmaktadır.

  • Lahana suyu kilo vermeye yardımcıdır. Vücuttaki zararlı maddelerin atılımını sağlayarak vücut sistemlerinin düzgün şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır.
  • Lahana suyu özellikle bağırsak rahatsızlıklarında ve idrar yolu rahatsızlıklarında faydalı bir kürdür. Bağırsaklarda bulunan zararlı mikroorganizmaların daha kolay atılmasını faydalı bakterilerin güçlenmesini sağlamaktadır.
  • Lahana suyu kür halinde tüketildiğinde vücutta biriken suların ve ödemelerin atılmasına yardım etmektedir. Lahana suyu kürü selülit oluşuma karşı etkili ve vücuttaki selülitleri yok etmekte faydalı olmaktadır.
  • Lahana suyu kürü özellikle cilt sağlığına faydalı olmaktadır. Vücuttaki zararlı maddeleri ve zehirleri yok ederek cilt sağlığına da fayda vermektedir.
  • Lahana suyu özellikle kolon kanseri gibi rahatsızlıkları önleyici bir yapıda bulunmaktadır. Vücuttaki organların sağlıklı işleyebilmesi için faydalıdır. Lahana suyu tüketilmesi özellikle mide ve bağırsaklarda bulunan gazların yok edilmesine yardım etmektedir. Şiddetli karın ağrısına ve sindirim bozukluğuna neden olan gaz sancısını yok etmek de faydalı olmaktadır. Lahana suyu kürü sindirim sistemini düzenlediği gibi dolaşım bozukluğuna da kan temizlediği ve damarları açıcı etki gösterdiği için faydalı olmaktadır.
  • Lahana suyu kanın temizlenmesini sağlayarak bağışıklığı güçlendirmeye faydalıdır. Lahana suyu kullanımında özellikle belirli aralıklarla yapılması faydalıdır. Lahana suyu her türlü vücuttaki iltihabi rahatsızlıkların atılmasını kolaylaştırmaktadır.
  • Lahana suyu astım ve bronşit gibi rahatsızlıkları yok etmeye faydalı olduğu gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına da faydalıdır. Boğaz iltihaplarını vücuttan kısa bir zamanda atılımını sağlamaktadır.
  • Lahana suyu mide ve sindirim sisteminin tamamını düzenleyerek kolesterolü de düşürmekte faydalıdır.
  • Lahana suyu kürü özellikle rahim içerisinde oluşan miyom ve kitle oluşumunu yok etmeye yardımcıdır. Lahana kürü adet zamanlarından önce yapıldığında adet düzensizliğini yok etmeye yardım etmektedir. Lahana kürü sayesinde idrar yollarındaki taşların da atılımı kolaylaşmaya faydalıdır.

Lahana Suyu Zayıflatır mı?

Lahana suyu ile yapılan kürlerin en önemli özelliği içeriğindeki faydaları sayesinde kilo vermeyi sağlamalarıdır. Lahana suyu sindirim sistemini güçlendirerek bağırsak sağlığını korumaktadır. Sindirimi kolaylaştırarak kiloları yok etmektedir. Lahana suyu kürü ilk başlanıldığı andan itibaren vücuttaki ödem ve şişlikleri atmaya yardım etmektedir. Böylelikle kolaylıkla bedendeki küçülme ve yağ katmanları hareketlenerek zayıflamaya faydalı olmaktadır.

Lahana suyu kürü yemeklerden önce tüketildiğinde hızlı sonuç vererek kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Lahana suyunu kaynatarak özellikle yemeklerden önce 1 bardak tüketmek ve haftalık kürler halinde devam etmek gerekmektedir. Lahana suyu kürüne düzenli şekilde uyularak tüketildiğinde kısa bir müddette kilo ve beden ölçüsünde farklar oluşmaktadır.

Lahana suyu nasıl hazırlanır? Lahana suyunun faydaları nelerdir, zayıflatır mı?

Yorumlar kapalı.