KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? 2021 KYK yurt ve burs başvuru tarihi ne?

Üniversitelerin açılmasına çok az birü süre kaldı. Üniversite öğrencileri özellikle de bu yıl kayıt yaptıracak olanlar KYK burs ve yurt başvuru tarihlerini merak etmeye başladı. İşte detaylar...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KYK burs ve yurt başvuruları başladı mı? Ne zaman başlayacak? soruları her geçen gün artıyor. Üniversite öğrencileri burstan faydalanmak isterken başvuru tarihleri epey araştırılıyor. İşte ayrıntılar…

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının burs/kredi başvuruları geçen yıl kasım ayında başlamıştı. Bu yıl da aynı tarihlerde başlaması bekleniyor. Yurt Başvurularının da aynı tarihlerde açıklanması bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

KYK YURT KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya Kredi/Yurt e-Ödeme ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

YURTTA ÜCRETSİZ BARINMA HAKKI OLAN ÖĞRENCİLER KİMLERDİR?

  • Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri,
  • Gazi ve gazi çocukları,
  • Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler,
  • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar,
  • Devlet koruması altında olanlar,
  • Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.

KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? 2021 KYK yurt ve burs başvuru tarihi ne?

Yorumlar kapalı.