‘Kuzey Kore balistik füze fırlattı’ iddiası: Japonya, Ulusal Güvenlik Konseyi’ni ‘olağanüstü’ toplantıya çağırdı

Japonya hükümeti, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlattığını iddia etti. Füzenin Japon topraklarına ya da herhangi bir özel ekonomik bölgeye girmediğini belirten Japonya hükümetinin, füze saldırısını takiben Ulusal Güvenlik Konseyi'ni 'olağanüstü' toplantıya çağırdığı bildirildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kyodo haber ajansının haberine göre de Japon hükümeti, füze denemesinin ardından Ulusal Güvenlik Konseyi’ne olağanüstü toplantı çağrısı yaptı.

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore’nin ‘en az bir balistik füze fırlattığı’ yönünde bir açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasına göre, füze Japon kıyılarından 200 deniz mili açıklarına kadar uzanan ekonomik bölgesi dahilindeki bir noktaya düşmedi.

Japon FNN kanalı, savunma bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Kuzey Kore’nin iki füze fırlattığını öne sürdü.

Öte yandan Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore’nin Kore Yarımadası ile Japonya arasındaki Doğu Denizi’ne menşei bilinmeyen bir roket fırlattığını ileri sürdü.

Japon Kıyı Emniyeti gün içerisinde yaptığı bir duyuruyla, bölgedeki gemileri muhtemel bir roket saldırısına karşı uyarmıştı.

‘Kuzey Kore balistik füze fırlattı’ iddiası: Japonya, Ulusal Güvenlik Konseyi’ni ‘olağanüstü’ toplantıya çağırdı

Yorumlar kapalı.