Kuveyt’te “Kur’an ve parayla” oy toplayan çete polis baskınıyla çökertildi

Ülkede kasım ayında yapılacak olan Ulusal Meclis seçimleri öncesi yapılan baskında, yüksek miktarda para, Kur'an ve yemin metni ele geçirildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuveyt’te emniyet güçleri, Kasım 2020’de yapılması planlanan Ulusal Meclis Dördüncü Bölge seçimlerinde adaylardan biri için oy satın alan ve kadınlardan oluşan bir çeteye baskın düzenledi.

Kuveyt İçişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, baskında içi para dolu zarfların yanında adayların isimleri ve Kur’an’ı Kerim’le birlikte bir yemin metni ele geçirildiği görüldü.

Bakanlığın açıklamasında, konuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında para ve yemin karşılığı oy toplayan ve kadınlardan oluşan bir şebekenin tespit edildiği, söz konusu eve yapılan baskında 6 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Baskında her birinde 200 Kuveyt Dinarı (Yaklaşık 5 bin TL) bulunan 46 zarfa, seçmen isimlerinin yer aldığı özel oy pusulalarına ve bir adet dizüstü bilgisayara el konuldu.

Ele geçirilen yemin metninde şu ifadeler yer aldı:

“Allah’a yemin ederim ki; 2020 seçimlerinde sandık başında olacağım. Oyumu (ismi geçen adaya) vereceğim. Ondan başkasına oy vermeyeceğim. Oy pusulamı iptal etmeyeceğim. Allah dediklerime şahittir”

Bakanlık, sanıkların seçmenlerden oy satın aldıklarını, parayı verdikleri seçmene Kur’an’ın yanında yemin ettirdiklerini ve bunu dördüncü bölgeden aday olan bir kişi adına yaptıklarını itiraf ettiğini aktardı.

Sanıkların soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edildiği bildirildi.

Kuveyt’te “Kur’an ve parayla” oy toplayan çete polis baskınıyla çökertildi

Yorumlar kapalı.