Kuveyt Parlamentosu Kadın Komitesi’ne sadece erkek milletvekillerini atadı

Kuveyt Parlamentosu, Kadın Komitesi'ne erkek milletvekillerini atadı. Kuveyt’te yapılan parlamento seçimlerinin ardından kadın hakları üzerine çalışacak Kadın Komitesi’ne sadece erkek milletvekilleri atanması tepki çekti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni seçilen parlamentonun salı günü yapılan ikinci oturumunda, milletvekilleri geçici ve daimi meclis komisyonlarında görev aldı.

Daha sonraki oturumda kadın, aile ve çocuk işlerinden sorumlu komisyona Usame el Munawer, Salih el Mutairi ve Usame e Şahin isimli 3 erkek milletvekili atandı.

Euronews’in haberine göre, atama haberi, ülkenin önde gelen kadın hakları savunucuları ve akademisyenler de dâhil olmak üzere Kuveytli sosyal medya kullanıcıları tarafından sert ifadelerle eleştirildi.

Kadın hakları savunucusu Alanoud Alsharekh, Twitter hesabından milletvekillerinin fotoğraflarını paylaşarak, “Kuveyt Ulusal Meclisi Kadın ve Aile İşleri Komisyonu üyeleri, kadınların siyasi haklarını kazandıktan 15 yıl sonra, Aralık 2020’de, Kuveyt’in çeşitliliğinin ve cinsiyet eşitliğinin simgesi” iletisi ile atamalara tepki gösterdi.

Seçimlerde aday olan ancak kazanamayan Kuveyt Üniversitesi felsefe profesörü Dr. Şeyha el Jassem, “Kızlar, biz kayıp bir davayız” dedi.

Maryam isimli bir kadın kullanıcı, “Bu duruma makul bir cevap vermeyi düşünüyorum ama bulamıyorum. İnsanlar bunlara oy verdi. Ne ekersen onu biçersin.” sözleriyle yaşadığı hayal kırıklığını anlattı.

Abda isimli bir başka Twitter kullanıcısı ise Kadın Komitesi’ne seçilen erkek milletvekillerinin fotoğraflarını, “Parlamento Kadın Komitesi Üyeleri, Buna Kadınları Dışlama Komitesi denmeli.” notuyla paylaştı.

Kuveyt Parlamentosu Kadın Komitesi’ne sadece erkek milletvekillerini atadı

Yorumlar kapalı.